Prihranjivanje pšenice

Jeli kasno ići sa urejom u naredna dva dana?
Datumski mi nije bitno jer se to tako ne može gledati nego me interesuje zbog stanja pšenice tj. njene vegetacije.

Moj tije savet da sad ides sa djubrivom koje moze da da psenici odmah pristupnost azota jer ce ona da pokrene vegetaciju zbog toplog vremena.Jedino ako je setva decembar pa je mala onda je ureja opravdana. :ppozdrav:

i ja planiram prihranu naredne nedelje, pre najavljene kiše, koristiću AN 100kg i Ureju 50kg/kj

Zoran Kostović je napisao(la):
Koliko se ja razumem u ovu oblast za ureu je već kasno.

zar pšenici kasnije ne treba hrane? kad bih koristio samo Ureju tada bih možda bilo kasno, a ovako :nono: polovina AN -a je u nitratnom obliku koja odmah pristupačan biljci , Urea deluje kasnije taman kad bude potrebno... :ppozdrav:

p.s. ja isti dan razbacim An i Ureju

Zoran Kostović je napisao(la):
Prijatelju, radi kako te Bog uči ali od kad pratim ovaj forum čitam da je za ureu kasno. :cao:

Zorane, godinama unazad tako radio i rodio valjda će i sad... :ppozdrav:

U mom kraju sve vise bacaju ureu i kan zajedno za prihranu psenice!Neznam zbog cega mislite da je kasno za ureu.poz.

draganbilli je napisao(la):
U mom kraju sve vise bacaju ureu i kan zajedno za prihranu psenice!Neznam zbog cega mislite da je kasno za ureu.poz.

Zato sto dok urea pocne da se razlaze i dodje u stanje da biljka moze da je usvoji vec je kasno. :cao:

Glupo pitanje, mozda bude bilo smeha, cudjenja ali pitacu!

Da li neko od vas baca osoku u mesto prihrane na psenicu, ako baca, u kojim kolicinama?

Pre nekoliko dana sam nasem lokalnom veterinarau polio parcelu od 15ak ari sa 6 cisterni od 2400 l osoke, on kaze da mu je efikasno i jeftino(jeftino je bilo sto je iz moje osokare :haha:).

Sta vi mislite ili znate o tome?

Nazad
Vrh