Prihranjivanje pšenice

Ja sam jutros prihranjivao 3 parcele.Pre 20-ak dana su kopali kanale pored puta i nisu postavili svud
prelaze pa nisam smeo da vučem prikolicu sa đubrivom .Ostala mi je još jedna parcela i jedan deo koji je pod vodom.
Evo ovako izgleda kad umesto 1,5 km od kuće asvaltnim putem moraš da ideš skoro 5 km lošim putem.

danas bacao vestak, SAN ako sam dobro proracunao samo 77 kg po kj, nekako nisam imao orientaviju po snegu i stakla su mi zamaglila. sutra jos dve njive i gotovo sa prvim delom prihrane. :D
Post je spojen: [time]среда, 09. март 2011. 04:42:13 CST[/time]
Post je spojen: [time]среда, 09. март 2011. 11:47:21 CST[/time]

Zadnji voz sigurno pa skoro ti je pola marta treba baciti ureu sto pre jer za dve-tri nedelje cemo bacati an

kiraj je napisao(la):
Ja sam jutros prihranjivao 3 parcele.Pre 20-ak dana su kopali kanale pored puta i nisu postavili svud
prelaze pa nisam smeo da vučem prikolicu sa đubrivom .Ostala mi je još jedna parcela i jedan deo koji je pod vodom.
Evo ovako izgleda kad umesto 1,5 km od kuće asvaltnim putem moraš da ideš skoro 5 km lošim putem.

Na ovo se kaze :nono: SVE JEDNO

Prihranio u cetvrtak SAN-om 200kg po hektaru.Planiram za 2-3 nedelje
jos 150kg po ha.Hteo sam i folijarno 5-6 kg ureje po ha.Pitam se da to ne bude mnogo! Inace psenica apac i NS-40. :ppozdrav:

Njima koliko god da daš neće biti mnogo.Veoma niske pšenice i samim tim uži raspored kolenaca što dovodi do male šanse za poleganje.
A po meni je jedino poleganje loš efekat kod previše azota u pšenici.

@Diklofen Sta mislis dato je 3x15 300kg jesenas pre pdrivanja,6 februara 200kg ureje,da li apac moze jos nesto da podnese bez prskanja za skracivanje internodija cikocelom?

Ja sam danas prvi talas prihrane obavio.Za 2-3 nedelje idem drugi talas sa 80kg san po jutru.Danas je baceno 200kg san po lancu(22kvadrata) sorta je renesansa i ns-40s :ppozdrav:

Apach teško da će poleći bez obzira na sav azot koliko god ga bacio,a kod Ns-40 ne treba baš preterivati.Treba uložiti u pšenicu jer će cena biti da se opet čudimo.

ja idem sa 2kg kana u sredu zbog najavljene kise :kisa: a za 2-3 nedeljejos po kilo kana resen problem a do srede ima da se osusi da mogu i traktorom ko ce da nosi kante na 7 ha :D

Nazad
Vrh