Jbg ne valja nam analiza,treba za svaku godinu kriviti Boga i prirodu,a nista ne preduzeti.
Paore kod nas nema nista od mapiranja,pogledaj nove kombajne zahvata 5-10m hedera,rasipaci 20-35m zahvata,a nase parcele i dalje 200-400m duzine,a tek o sirini ne bih. Jedino drzavne table duzine i sirine po nekoliko kilometara mogu da isprate takvu tehnologiju,pa cak i sejalice sa vario menjacem. Fora je sto se mi zanosimo svemirskom tehnologijom,a vecina i dalje nikad nije uradila osnovnu agrohemijsku analizu,nije nikad uradila N min i prekontrolisala zalihe vlage u zemljistu,te na osnovu tih rezervi birala gustinu kukuruza za iducu godinu,nego cekaju razne promotere koji na prolece kazu sabijte ispod 20cm,onda dodje kao jesen 2012 i oni se prave ludi,peru ruke a seljak nek se cese.
Momo slazem se s tobom,vidim da imas iskustva,a juce sam pricao sa profesorom koji ima efektivnog iskustva kao ti godina zivota i kaze mi za ovu parcelu Batrovci sto pre uci u njivu,najbolje nekim brzodelujucim djubrivom jer je tu psenica vrhunskog sklopa i bokorenja,kaze ako se doceka da ona pozuti tu odlazi deo prinosa sigurno.