paorpaor
Član
Dobro i da ste u pravu, kao sto i jeste, sta onda baciti kao prehranu, ako se dva puta prehranjuje ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ako u povrsinskom sloju zemljista ima dovoljno N po analizi za pocetak prolecne vegetacije i nastavak bokorenja onda moze i UREA jer je ekonomski najjeftiniji izvor Azota, stim sto se mora voditi racuna oko vremena prihrane (kraj februara) kada se ukaze prilika (zamrznuto zemljiste ) . Ako to nije slucaj AN je sledeci logican izbor. Kan u kiselim zemljistima. AN ili Amosulfan u drugoj prihrani .Dobro i da ste u pravu, kao sto i jeste, sta onda baciti kao prehranu, ako se dva puta prehranjuje ?
Dragane,svaka cast na znaju
Kako bi ovo prokomentarisao? Kod nas je zemlja kisela.Koliko sam video rezultate analize i moje zemlje i kod drugih,ph je od 4 do 5.Isto tako vidim da vecina u mom kraju ne postuje preporuke analize (koja kaze iskljucivo KAN bacati),skoro svi bacaju Ureu i imaju bolji prinos od mene (mozda ne svi,ali pojedini).Ko sad tu gresi,gledajuci i kratkorocno i dugorocno,da li ja KAN-om i manjim prinosom ili oni sa Ureom i vecim prinosom?
Ovih dana cu odluciti,ali razmisljam da u prvoj prihrani idem sa Ureom,a u drugoj sa KAN-om,pa bas da vidim.Sta mislis o toj kombinaciji?
Sve je to tacno,ali i sa MAP-om nisam mnogo bivao mnogo jaci sa prinosima od onih koji ne djubre nikako.Zato sam i postavio pitanje.Ko doruckuje leba i vode taj nemoze da radi dugo i kvalitetno isto tako i psenica bez predsetvenog djubrenja ili jesenjeg!Mozes ti njoj i tonu uree baciti ali kada ona nema osnovnog djubriva tu nema ni psenice jer je vecito gladna!