Prihranjivanje pšenice

U pravu si , ali ja bi još dodao da je sve to izgleda mnooogo komplikovanije nego što moslimo i mi stručnjaci . Da nije tako svi bi ovi naši agronomi imali kući svaki put rekordne prinose na svojim njivama kod nas bar uopšte nije tako.

Jel rano da se za vikend baca SAN, vidim da mahom svi jos bacaju UREU?
Citajuci ranije postove dosao sam do zakljucka da je jos uvek rano za KAN (koji sam ja mislio da bacim za nedelju dana) i SAN. Takodje sam procitao ne znam da li ovde ili na drugom nekom forumu da je najbolje baciti SAN i KAN kada psenica i jecam zapocnu vegetaciju polovinom marta.

Juče bili u obilazak parcela (još je mekano) i vađenja uzoraka za N-min.
Evo jedne koja vapi za azotom... jedino na mestu gde su prošli naftaši se lepo zeleni....

atluv9.jpg

Procitao sam ranije postove, pa i ove sad.
Nisam bas nacisto, da li je rano poceti prihranu sa KAN-om ? Zemlja je kisela, zato koristim KAN, da li je bolje odraditi dvije prihrane, ili cak tri puta prihraniti ?
Sta je bolje na ovakvom zemljistu odraditi ?

To je zato sto je tu sabijeno zemljiste koje je mraz uzdigao preko zime, lepse je sabijeno oko korena biljaka i zato bolje napreduje... To je bar moja teorija nek se jos neko izjasni!

Kao što reče kolega kombajner, koliko puta ste videli da se isto tako ocrtaju tragovi od setve gde je prošao traktor i sabio zemlju.

Nazad
Vrh