Srdjan Žorž
Član
Dve sake a koliko je to grama nemam pojma.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Daj neku sliku te tvoje izmišljotineJa sam ove jeseni razbacao npk Linzer voćni i uvek ga na neki način ubacim u zemlju, jedan deo frezujem a jedan deo podrivačima i tanjiračom ( neka moja izmišljotina koja ide bočno od traktora i ima 3 podrivača i tanjire iza). Međutim, kao što se Gorskom desilo, ove jeseni je pala kiša, a ostalo mi je par hektara nezatrpano đubre. Kiša je padala ceo dan i mislio sam da će ga makar istopiti da ne isparava. Kad je za nekoliko dana zemlja bila dovoljno suva da može da se radi traktorom dobar deo đubriva je i dalje bio nerastopljen. Inače ne radi se o nekoj velikoj količini đubriva po stablu, s obzirom da je to bilo u mladom zasadu. Baš sam se iznenadio jer sa Linzerom nisam imao problema, tako da i ja razmišljam o izradi nekog depozitora, samo je problem u mladim zasadima, međutim posle 3. godine bez problema. Koristio sam Yaru Complex i izvrsno je đubrivo samo je dosta skupo ( mislim da je oko 100 dinara) ali u njemu ima dosta mikroelemenata i izdašno je tj. šaka tog đubriva je dosta lakša od šake običnog i džakovi su malo veći. Džaba je ovo jeftinije kad mi pola pobegne ( ne rastopi se, ne usvoji se i sl). Za proleće neću (jer se urea odlično topi) ali u jesen ću opet raditi Yaru. Takođe Complex se ne baca bukvalno u jesen nego u februaru, upravo zbog bržeg usvajanja. Inače Yara je Norveško đubrivo a kod njih, zbog klime, žitarice seju u aprilu i imaju samo par meseci da sve odrade, zato i prave đubriva koja se brzo usvajaju bar su mi tako rekli ljudi koji kod nas zastupaju Yaru.
Najlakše i najbolje je djubriti kroz sistemMeni bi lično najviše odgovaralo da raspem po površini zbog obima posla .
Pa dostupan je odmahKoliko je brzo dostupan azot koji se pusti kroz KPK ?