Sloba31
Član
Kod mene je stajnjak mnogo skuplji i tesko ga ko nudi na prodaju. Tako da nemam izbora.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kolege da li koristite neko granulisano đubrivo sa velikim procentom kalcijuma, koje je potreban u fazi intenzivnog porasta ploda, a koji mahom unosimo samo folijarno. Primer za takva đubriva je YARA liva calcinit, ili Yara vita stopit ali za folijarnu primenu. Ja sam do sada koristio samo Vuxal calcium jednom na 15 dana nakon cvetanja u fazi zametanja ploda ( u pitanju je šljiva), ali imam kod Čačanske lepotice slučaj da dosta plodova u veličini lešnika otpadne, te pošto niko nije uspeo da odgonetne zbog čega je tako, ja sam rešio da ove godine pojačam kalcijum, jer ostalih elemenata mislim da ima dovoljno.
Nisam baš iskusan pa me interesuje kada je pravi momenat za prskanje u cvetanju, kad se otvori skroz, ili ????Evo konacno slika kajsija u prolece 2014. To im je treca vegetacija. U cvetanju sam ih tretirao stimulatorom oplodnje BM 86 i fitofertovim borom.
Poludele su od zametanja plodova. Taman kad sam mislio da ih razredjujem "grad mi je pomogao".