kanački
Član
Moze , pravilo je u jesen ,ali sam citao da moze i u ovom periodu, ako treba da se iznese, ja bih ga sad izvukao u vocnjak
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ukoliko imas malo zgodnog prostora u vocnjaku,nagomilaj tu stajnjak i ostavi ga da sazri do jeseni,ili jos bolje do proleca.Bolje zbog duzine zrenja.A onda ga daj vocnjaku inkorporacijom,unesi ga u zemlju.Meni kada se nagomila stajnjak,a nemam ga gde,odlozim jednu kolicinu na gomili i zaboravim na nju.Vec sledece godine imam dosta sazreo stajnjak,koji jos nije gotov,ali ga vec koristimo po basti,a i delimo komsiluku.Sada je to,pretpostavljam,dosta slamnjiva i sveza masa,pa nije preporucljivo do zgoreva oko korena,a ne valja ni da se susi na povrsini.mogu li stajsko djubre preko leta staviti oko vocaka ili je to iz nekog razloga pozeljno uraditi kad stane vegetacija? oce covek stajnjak da skloni iz dvorista a ne ceka mi se do kraja godine a meni zao da ga uzme neko drugi...
Planirao sam da stavim neko azotnog ovih dana pa razmiljam... Pred kraj zime sam nadjubrio bas dobro sljive stajskim, sad razmisljam logicno: ako ga reklamiraju kao zamenu za stajsko da li ima svrhe da stavljam sad neko takvo djubrivo?!Sad odmah. Ja sam prekjuče tanjirao, a danas sam oko voćki fertor plus okopavanje, sutra se saga nastavlja Preporučio bih ti Fertor ili Siforgu, prirodni su znači ne uništavaju zemljište i živ svet, mikroorganizme i gliste, a nisu ni skupi, Fertor je oko 1100 dinara džak od 25 kila, reklamiraju ga kao zamenu za stajsko...
Ваљало би и да о томе пишемо на теми.postoji toliko različitih načina da se unese ista količina NPK uz jako puno i mikroelemenata i na druge, prirodnije načine.