Novi.P
Član
Pozdrav, da li neko može odgovoriti na moje pitanje da li se ova vještačka đubriva mogu rastvoriti u 10 Litara Vode i tako zaliti Voće pojedinačno da li je to efikasnije ili ga razbacati oko Voćke i zaliti
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kolege, imam nameru da ove godine šljivama u rodu stavim Yara Complex umesto klasičnog NPK đubriva. Preporuka je oko 100 kg po hektaru ili 150-200g po stablu sad a isti taj Complex i u martu ali sa oko 2 do 3 puta većom dozom, u zavisnosti od starosti. Kasnije ide njihovo azotno đubrivo i td. Interesuje me da li neko ima iskustva sa tačnim terminom, kad staviti njihovo đubrivo u voćnjaku u jesenjem periodu, da li pre ili posle opadanja lista? Normalno bi bilo posle opadanja, ali pošto se ono jako brzo usvaja, i nije kasno da se nime ide u proleće, a u jesen ide samo da bi pomoglo održanju rodnih pupoljaka, da li onda ima smisla da se stavi dok još traje vegetacija. S tim da tu možda onda postoji rizik od prevelikog produženja vegetacije. Molio bih za savet nekog ko ima iskustva sa ovim đubrivima.