zoransm
Član
Zna li ko gde ima da se kupe Yarina djubriva od Bg do Iriga, hvala unapred?
ja kupio jesenas u poljo apoteci "Čardak" Partizanska ulica u Novom Sadu ona je u okviru firme SAVACOOP, ako ti nije daleko!?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zna li ko gde ima da se kupe Yarina djubriva od Bg do Iriga, hvala unapred?
Zasto bi ga izbegavao?Kod mene su sva zemljista izuzetno kisela,vrednost Ph se krece od 3-4,tako da je KAN jedini povoljan od najcesce koriscenih azotnih djubriva.I njega,naravno,treba dati biljci u vegetaciji,kada je biljka u intenzivnom porastu i trosi najvise azota..E sada,koje kolicine to zavisi od mnogo faktora.Analiza zemlje je jedina merodavna stavka za bacanje vestaka.Ja koristim Pančevački KAN,početkom Marta i krajem Maja.
Da li ja to grešim,postoji li razlog zbog koga ga treba izbegavati u prihranjivanju voća ?
Ako je zemlja kisela nece je popraviti kan,on je nece nesto mnogo zakiseljavati,vec treba uneti cistog kreca da se poboljsa ph vrednost.Zasto bi ga izbegavao?Kod mene su sva zemljista izuzetno kisela,vrednost Ph se krece od 3-4,tako da je KAN jedini povoljan od najcesce koriscenih azotnih djubriva.I njega,naravno,treba dati biljci u vegetaciji,kada je biljka u intenzivnom porastu i trosi najvise azota..E sada,koje kolicine to zavisi od mnogo faktora.Analiza zemlje je jedina merodavna stavka za bacanje vestaka.
Ma jasno je kako se podize Ph zemljista.Kod mene je problem sto nije samo jedna parcela u pitanju pa da se otvorim i lagano sredjujem Ph.Kod mene su sve obradive povrsine sa katostrofalno niskim vrednostima Ph.Zato sam i napisao da na takvim zemljistima od azotnih mineralnih djubriva moze samo KAN.Ako je zemlja kisela nece je popraviti kan,on je nece nesto mnogo zakiseljavati,vec treba uneti cistog kreca da se poboljsa ph vrednost.