Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Prepoznavanje bolesti i zastita od istih kod jagoda
Ovo je Alba 4 godina ostavio sam malo u vrtu da ima za unuku malo jagodica, imam nešto jagoda isto Alba u saksijama ali ona su zdrava i zelenog lista sutra ću slikati pa postaviti sliku.
Prihrana je PolyFeed 9-12-36+Mg+Me
Nosio sam listove i u apoteku danas..kazu ljubicasta pegavost,crvena pegavost i mozda grinje . Prskao sam danas pehar + kraft ...a ovih dana cu quadris + signum. valjda ce da bude bolje :-/
Pozdrav, imam nesto zasada jagode kleri, i otprilike cetvrtina jagoda je klonula, kao da sam ih polio vrucom vodom, a plod je mekan i kao da je od gume. Nisam jos video nigde ovaku bolest. Ovo mi je druga godina i prosle godine nisam imao ovih problema.
edward79
Slaba vajda da ce da se oporave,probaj galofungin pusti kroz sistem,ja sam uspeo s njim da sprecim kolko tolko prosle godine da se siri dalje bolest,mozes da ubacis i ekstrasola,stvarno je cudo od preparata.
kod mene isti simptomi fitoftore.alba 2 god....zna li neko kolika je karenca za ridomil gold da preventivno poprskam il pustim kroz sistem..inace jagode su vec zrele...skidamo ih svaki dan....ako neko zna sta da radim.mislio sam pocupati zarazene zaliti rupe ridomilom kao sto sam citao u ranuijem nekom postu.pa ostalo da zastititm ridomolom.
unapred hvala na odgovoru
I meni se to desava.Ja znam da neko pusta kroz sistem mankogal i covek koji radi u poljo.apoteci mi je rekao da mogu da ga pustim kroz sistem i u sred branja jer on nije sistemik jer stiti spoljni deo korena da ne truli ili da se ne susi.E sad da ne bih otrovao i sebe svoje dete a i druge voleo bih da cujem mosljenje jos nekoga od vas da li da pustim mankogal kroz sistem?
i ja juce vidim pet jagoda klonulo kao da nema vlage a ima.. zanima me samo ta fitoftora kad napadne jagodu u proljece jel se jagoda normalno razvija do roda pa se u rodu susi il krzlja od samog starta... posto ove koje su klonule nisu bas u formi i nije mi ni zao toliko ,,bojim se da ne pocnu ove koje su dobro razvijene...
Evo meni isto klonule, listovi, jagode i cvetovi se savili do folije, ja pustio vodu i sad su kao nove
Nesto ne verujem da je kod svih fitoftora. Proverite vlaznost.
ja sam je kao vadio i sjeko korjenov vrat on beo pa sam i ja pojaco vodu pa sta ima bog da danas nisam iso da gledam a sutra sta me doceka nek me doceka .. koja god klonula sutra cupam ,pa sta je da je
Ljudi to je fitoftora i ako ste u berbi zaboravite na tretiranje. Mankozeb nije sistemik ali mislim da ce slabo da pomogne. Posle berbe aliet fles kroz sistem. Imam je i ja mestimicno