Predstavite se!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Veliki pozdrav svim clanovi
Zivim i radim u gradu ali rado odlazim na dedovinu gde je otac poceo sa gradnjom kuce jos u sretna vremena, krajem 80-tih koju ni dan danas nismo zavrsili u potpunosti ali moze da se koristi i za duzi boravak (otac koristi od juna do septembra pa ga mi obilazimo jednom mesecno). Zivot na selu me u potpunosti smiruje i zadovoljava lepota mira i tisine a o prirodnim lepotama da ne pricam, mada obaveze prema maloj deci ne dozvoljavaju moj prelazak iz grada u selo. Udaljenost je poprilicno veliki i za sad samo odrzavamo imanje kako umemo i znamo u ovim vremenima jer selo se polako gasi, nema koga da platis da ti nesta uradi a i kad dodje to su neke neralne cifre iako tamo svi vise nego skromno zive za razliku od njihove deca koja su sisla u grad i nepada im na pamet da se vrate. Prvi potez je tata poceo sa sadnjom voca iz hobija i danas imamo oko 250 stabala raznog voca, uglavnom sljiva ali ima ima i grozdja i svacek po malo. Drugi potez je bio pre 10 god otprilike sto sam ogradio imanje da komsija koji koristi nasu zemlju a ostao bez divne majke bake-cobana meze da pusta ovce na delu imanja koje nije hteo da kosi zbog lose trave. I zadnji potes smo napravili predplose jeseni kad smo posadili oko 500 borica i jelki u tom delu lose livade koji se inace nalazi ispod cerove sume koja se polako spusta u livadu da bih napravili kao neki presek i livadu ostavili da bude livada, odnosno pasnjak. Voleo bih da imanje bar odrzim urednim (jer u nasem selu jedna po jedna livada prelazi u trnje i strvoj) ako nista vise a za 20 god boze zdravlja, da se preseliti i uzivati.
Tolko o meni.

zovem se Malisa zivim u Lucici kod Pozarevca, bavim se poljoprivredom zanima me ratarsvo i svinjarstvo,...unapred hvala svima koji hoce da pomognu

Zdravo svima,ime mi je Goran i zivim u Republici Srpskoj.Koliko sam primijetio ,ja sam jedan od rijetkih iz Rep.Srpske.Bavim se stocarstvom(muzna grla),ali me zanima nesto drugo vezano za traktore.Imam IMT558 i zanima me dali je moguce ugraditi prednju vucu na njega.Pozdrav

Bojan Trajkovski
IMT 558 - pokida ruke pri oranju, zato hocu hidraulican volan, cale nezna sa kompjuterima ali zna mehaniku, pa molio bi za pomoc u vidu podataka, i slika
Kumanovo
Makedonija

veliki pozdrav svima,nikola,iz sente,slikar po zanimanju,paor u dusi a interesuje me poljoprivreda i kunicarstvo

pozzz svima ja sam vlada iz beograda,i ineresuje me vocarstvo konkretno ,podizanje sljivika za proizvodnju rakije za svoje potrebe.

pozdrav svima ja sam milan i bavimm se poljoprivredom i drago mi je što postoje ovake edukacijske stranice koje puno pommažu, inačee mi je malo teško radit na računalu starije sam generacije pa mi nemojte zamjerit na greškama

pozdrav svima,

ja sam Aca iz Ogara, zaposlen sam, ali pomažem ocu u poljoprivredu. Uglavnom se bavimo bostanom.

Ja sam novi na forumu,tek sam se registrovao,tako da nisam iskusan ,Inace sam iz Prnjavora Rep.Srpska.Vidim da si i ti iz Prnjavora Samo neznam iz ko,posto ih ima vise.Volio bih da mi odgovoris,a takodje bih volio da imam jos kontaka da bih mogao da sudjelujem u komentarima.
Pozdrav

dobro vece zelim svima,zovem se Srdjan i bavim se poljoprivredom i stocarstvom forum citam vec duze vreme pa sam resio da se ulogujem jer ima dosta zanimljivih tema...........zivim u elemiru pored zrenjanina........

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh