Veliki pozdrav svim clanovi
Zivim i radim u gradu ali rado odlazim na dedovinu gde je otac poceo sa gradnjom kuce jos u sretna vremena, krajem 80-tih koju ni dan danas nismo zavrsili u potpunosti ali moze da se koristi i za duzi boravak (otac koristi od juna do septembra pa ga mi obilazimo jednom mesecno). Zivot na selu me u potpunosti smiruje i zadovoljava lepota mira i tisine a o prirodnim lepotama da ne pricam, mada obaveze prema maloj deci ne dozvoljavaju moj prelazak iz grada u selo. Udaljenost je poprilicno veliki i za sad samo odrzavamo imanje kako umemo i znamo u ovim vremenima jer selo se polako gasi, nema koga da platis da ti nesta uradi a i kad dodje to su neke neralne cifre iako tamo svi vise nego skromno zive za razliku od njihove deca koja su sisla u grad i nepada im na pamet da se vrate. Prvi potez je tata poceo sa sadnjom voca iz hobija i danas imamo oko 250 stabala raznog voca, uglavnom sljiva ali ima ima i grozdja i svacek po malo. Drugi potez je bio pre 10 god otprilike sto sam ogradio imanje da komsija koji koristi nasu zemlju a ostao bez divne majke bake-cobana meze da pusta ovce na delu imanja koje nije hteo da kosi zbog lose trave. I zadnji potes smo napravili predplose jeseni kad smo posadili oko 500 borica i jelki u tom delu lose livade koji se inace nalazi ispod cerove sume koja se polako spusta u livadu da bih napravili kao neki presek i livadu ostavili da bude livada, odnosno pasnjak. Voleo bih da imanje bar odrzim urednim (jer u nasem selu jedna po jedna livada prelazi u trnje i strvoj) ako nista vise a za 20 god boze zdravlja, da se preseliti i uzivati.
Tolko o meni.