Predsetvena priprema zemlje

Samo da si ti skratio topling. Spremila bi drljača i 15cm dubine ako treba. I onda bi usejala bez problema.

Još se neda stari Đedo.
6d1dd8d9a2cf233a822b6c09ddf1c04a.jpg
544e64a74ff21162cabce623571e9776.jpg

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Ja sam danas ubacio dasku na spremac,izmedju zadnjih opruga i valjaka,radi odlicno i vise nema onih kanalica od opruga,dasku sam uzeo sa teske drljace posto tamo ne radi nista,samo lupa a i nema potrebe.

O tome sam i ja razmišljao da kod mene ubacim, tj da prednju prebacim pozadi samo nosače napraviti. Nego, jel ti teraš I sa prednjim daskama, ili samo sa zadnjim?

Ma kod mene nece prednja ni imati funkciju jer je sve poravnato jesenas, a štrnjike su podrivane, tako da je to ravno.
Ne bilo ti teško uslikati I postaviti ovde, bas da vidim koliko je udaljena od opruga. Mada ti imaš I regenta, cini mi se

Nikola spuštena daska maximalno?
Ja sam ove hodine ostavio nazad dasku, sem na ritskoj zemlji gde je gurala zemlju, u polju je landarala, nije gurala ništa. Moraću je spustiti još niže, za jrdnu rupu u drugom prolazu.

Da zbog tih linija,dobri su valjci(mana lezaji) ali nikako nisu mogli da rese,jedino bas neki pesak i da je bas suvo.
Nije se lomio mada se vidi na drugoj slici da je ubaceno nesto,plocevina,ja sam ostavio rupu vise da mogu da rade gore dole malo.
Jbm li ga nije mnogo star,mozda 5-6god,kod mene je treca sezona a msm da je i covek nesto jako malo radio.

Crvenom strelicom sam oznacio ono sto se lomi. A zutom mesto gde se lomi samo ne tu pozadi nego napred. Lomi se na mestu gde je probusen materijal.

Cim je malo teza zemlja ostaju crte. Propadaju samo lezajevi u zadnja dva reda rotora. Napred skoro nikad jer su veci lezajevi.

O1wzNKr.jpg

Nazad
Vrh