zzivica
Član
i to sto kazes,probas pa vidis,evo pada kisa i rit ce se lakse raditi kad ima malo vise vlage i neboj se za svetospremac samo ga slobodno pusti sto dublje to bolje a za posle sta bog da.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kod nas je jedan čovek uzeo gruber na probu, prelazio je dva puta neoranu zemlju jer nije mogao da vuče dovoljno duboko u prvom prolazu. Kažu prvi put na 15cm, pa onda na 25cm. Nisam video gruber, 3m je zahvat, a vuče ga sa traktorom od 270ks.
Kako onda da mi radimo samo sa setvospremačem?
Nisi ovaj moj post mozda video,pa da ti postavim ponovo,voleo bi da cujem tvoje misljenje!I moj NH je hteo da crkne sa gruberom koji je samo malo siri od traktora pre 3 nedelje kad sam hteo da uradim jedinu neoranu parcelu od 3 KJ. Pola sam uradio pa sam batalio. Zemlja je bila previse vlazna pa je zato islo tako tesko. Samo ti probaj sa setvospremacem nista neces izgubiti. Probas na jednoj parceli pa ako ne ide batalis i nista ne gubis.
Morao bih samo jednu napomenu ili bar neko moje zapazanje.Na takvu zemlju,po meni nikako sejati veci fao od 450~500,mozda je fao 450 maximalni....