Шта те брига издаш земљу нек мисли други о томе ,ти раниш стоку ту већ има простора за разноразна довијања
Interesantan detalj...
U mom okruženju od jesenas ne ide baš najbolje sa izdavanjem u zakup. Do sada su njive davane za 50 evra po jutru, izgleda da ih sada neće niko ni džabe.
Komšija je livadu od 8-9 jutara redovno davao na kosidbu nekim ljudima iz sela, a u prošlu nedelju mi je rekao, pusti krave nek pasu ili kosi da ne propada. Na pitanje koliko para za to zadovoljstvo samo je odmahnuo rukom, dogovorićemo se.
Od tridesetak, četrdesetak dečaka starosti do 27-28 godina u selu viđam samo 2-3, jedan se oženio nedavno, druga dvojica imaju neko lokalno zaposlenje. Gde su nestali ovi momci ? Mađarska, Austrija !
Promene su rapidne i energične. Ovog proleća mi fali 40% konzumenata sira. Gde su ? Otišli ! Ostali roditelji koji imaju neku penzijicu i žale se kako ne mogu da izdaju zemlju u pustari...
Odoše ljudi starosti oko 54-55 godina...
Vrhunac bestijalnosti je što to primećujemo samo par staraca i ja, za ostale, radno sposobne, to je kao normalno ybt...
Insajderska informacija ovdašnjeg lanca samoposluga kaže: ovo je radnja sa najnižim cenama u firmi, nemamo ni u pola prometa kao prošle godine kada je bila katastrofa !
Informacija do koje sam došao upoređujući javno dostupne podatke kaže da je 2018. god. nešto preko 20% manje registrovanih vozila sa lokalnim tablicama nego 2017. ! Ne verujem da su ta vozila završila na autootpadu... Ili su ostala neregistrovana jer nema ko da ih koristi ili su vlasnici promenili prebivalište i formalno.
Nešto mi govori da, ukoliko standardi za sledeći popis stanovništva ostanu kao za prethodni, ovde neće biti popisano ni 40% broja sa prethodnog popisa.
I takooo...
Ovde ko je spremao za setvu, vetar mu je odneo njivu.