Prednji utovarivač i zadnji utovarivač (kašika)

• Začetnik teme misasumadianc
  • Datum pokretanja
I meni je bilo cudno,jasno mi je da onaj sa mehanickim otvaranjem tresne balu ali ovaj bi trebao da koliko toliko ublazi.
Trebace mi savet i oko povezivanja na hidrauliku traktora sta je najbolji izbor da li ubaciti onaj razvodnik sa rucicom ili dodati onu pomocnu pumpu?

Ja sam bas bio odlucan da ubacim tu pomocnu pumpu ali nisam mogao naci sve u kompletu a i cene su neke lupali budi Bog s' nama.
Na otpadu kupio polovnu za 100e a pogon smo resili ovako:
(Ima jos slika u ovoj temi od ranije.)
af89707dc945dbf0ddb2cb8d6ac9fb60.jpg

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ljubisa to kako si sadenuo je kao kad bi vozio kulu od karata...
Napravi da mozes da raspustis stranice i deni u donji red 6 bala i stavis 2 zaklopa gore i mozes da vizis kako hoces. Moze i 4 gore ali su slabe stranice na toj kikindi krivile bi se. Ovako kako sam ti rekao nema opterecenja na stranice. Probusis bocne i prednju i zadnju u gornjoj zoni i kad su otvorene da budu ravne spojis ih sa flahom i srafovima, dosta su i m10.

Tako je,pala je posle par metara voznje.ovo je bilo na brzinu,niko to tako ne tovari na 3 reda.
Milose,kod nas skinu stranice skroz i postave prosirenje od cevi od skele i to bude dosta stabilno cini mi se.

Možeš da ih nivelišeš.Uglavnom je uvek jedna strana bale nejednaka, tokom utovara gledaš da te nejednake strane dođu suprotno jedna od druge, time iznivelišeš bale kada ih ređaš jednu na drugu, budu ravne na prikolici pa možeš da voziš slobodno.Čim neka visi i stoji krivo nema teorije da ne padne dole, bez obzira na kakvoj prikolici stoji.

Možeš da ih nivelišeš.Uglavnom je uvek jedna strana bale nejednaka, tokom utovara gledaš da te nejednake strane dođu suprotno jedna od druge, time iznivelišeš bale kada ih ređaš jednu na drugu, budu ravne na prikolici pa možeš da voziš slobodno.Čim neka visi i stoji krivo nema teorije da ne padne dole, bez obzira na kakvoj prikolici stoji.
To moze, ko ima losu presu mi sa dobrim presama nemamo nejednake...🤣🤣🤣

Tako je,pala je posle par metara voznje.ovo je bilo na brzinu,niko to tako ne tovari na 3 reda.
Milose,kod nas skinu stranice skroz i postave prosirenje od cevi od skele i to bude dosta stabilno cini mi se.
Bude, ali ovo ti ne smeta nista i prikolica ti je uvek spremna da u nju tovaris rinfuz... Odvijes cetiri srafa i zatvoris stranice, a kad tovaris bale otvoris ih zavijes i to je to... Radio sam svakako dok nisam nabavio namenske prikolice, i to je bilo najprakticnije. Stane na kikindu, dubravu... 8bala ne moras da vezujes i nema sanse da spadne. Gde su jake stranice moze da se dene i gore u dva reda.

Вероватно, му, неко, врши, услугу, комбајнирања па комбајнера брига за сламу. Чува комбајн и брже коси,а муштерија само, може да ћути.

Nazad
Vrh