Prakticna resenja

Ko se bavi sumom zna da nema tog rola i resetaka koji ce da zaštite far.Uvek se nesto protne i razbije staklo.Veca je muka hladnjak,stakla na kabini.Mora veoma da se pazi i pored svega se namesti da neka grana ošine negde.
kad se pazi i kad se misli nema šanse da se bilo šta polomi. na mom traktoru su sve lampe originalne, nikad nisam ni jednu polomio. naravno, traktor ne stoji parkiran nego se koristi svaki dan i u svakakvim uslovima.

Mora veoma da se pazi i pored svega se namesti da neka grana ošine negde.

Bas tako sam i rekao.Pazljivo pa onda i ne treba nikakvog gvozdja i zastite.Ni ja nemam kod mene nikakve zastite i sve je jos uvek celo.A ima primera gde su mašine očvontane ko da su bile na solunskom frontu.

Hm, traktor koji neide u šumu nije za usporedbu s onim koji je tamo konstantno. Počevši od motora, prijenosa, limarije, osvijetljenja pa do zadnjeg šarafa..
Sve što mi je puklo, od lampi, auspuha, kabine,.. je 95% šuma. A i onih 5% je od vibracija..

Nedavno sam na traktoru IMT 560 remontovao kočnice koje nisu bile u najboljem stanju. Po savetu jednog prijatelja, automehaničara iz IMT servisa, ugradio sam jednu dodatnu oprugu na frikcione diskove. Opruga služi da posle kočenja vrati diskove i kočioni cilindar u početni položaj i da će tako sprečiti blokiranje kočnica, što je kod ovih traktora česta pojava.
U prilogu stavljam slike da se vidi kako izgleda ova prepravka. Za sada se pokazalo dobro. Nadam se da će i potrajati, a možda će i nekom drugom pomoći.

valjda se neces ljutiti stavio sam link na ovaj tvoj post na http://www.poljoprivredni-forum.biz , jer je danas bas jedan clan pitao za taj problem a nisam se htio kititi tudjim perjem vec neka si ona sam procita i vidi tvoje rjesenje.

И раније су постојали "форуми" па су се распитале, вероватно су плеле мало веће, од вишка глава не боли, а лако се и скрати.

Ko se bavi sumom zna da nema tog rola i resetaka koji ce da zaštite far.Uvek se nesto protne i razbije staklo.Veca je muka hladnjak,stakla na kabini.Mora veoma da se pazi i pored svega se namesti da neka grana ošine negde.

Vidio sam traktor kojem je u šumi hladnjak probijen iznutra. Ono, naprijed rešetke, na kabini rešetke, rolbar, ma sva zaštita,a hladnjak probijen iznutra, od motora. Zamisli kud se grana uspjela provući. Ono da je neko namjerno 10000 puta pokušao napraviti, nikad ne bi uspio.

Evo kako sam ja napravio nosač za bocu na svom IMT 533.
Potrošio sam pola sata sa sve farbanjem i ugradnjom. Znam da je moglo dosta bolje da se napravi, ali bio sam u žurbi i nisam imao baš vremena, a i ovakvo odlično posluži.
Evo slika.

2076tk5.jpg

30ix3e1.jpg

Rešavam se danima da napravim to za flašu i za motorno testere.Imam novu huskvarnu plastičnu koju sam razbio po traktoru zbog nemarnosti.

Nazad
Vrh