Meni se juce u 7h oprasila prvopraskinja (Majka iz Tiborovog prasilista) ...Oprasila 15 komada, dva mrtva, a trece uginulo sinoc u toku noci.. Njega je oprasila prvo, ali nije htelo na sisu..Prislonim ga na sisu , stavim mu u usta sisu, ali ne sisa... Jednostavno , nije htelo da doji.. Ostali su ujednaceni, svi su povukli na Majku, osim dva koja su povukli na oca, sa pegama su , kao i otac pijetren.. Prasenje trajalo do 13h, do tad je oprasila 14 prasica ..Zena je dezurala do 15h , izbacila posteljicu..A onda, po obilasku u 16h, nadjemo jos jedno prase, zivo i na sisi. Inace , kako je bila jako nemirna pre prasenja, smeo sam samo ja da joj pridjem, sad je jako mirna, ne pomera se iz kaveza... Kad smo je stavili u kavez, htela je da ga razvali, sad je ko bubica..Mleka ima u izobilju, mada sam je drzao u dobroj kondiciji.. Majka je oprasena proslog 21 jula,i imala je dvesta kila kad se oprasila..Preterao sam sa hranom, ali sta da se radi.. Inace lako se oprasila, naravno , uz injekciju posle drugog praseta .. Pozdrav svima!