Pozdrav svioma, evo i ja bih zelela da se ukljucim u temu, zovem se Mirjana i stocarstvom se bavim iz hobija, vise zato sto volim svinje nego sto mi je potreba (svinju koju odgajimo u nasem dvoristu nikad nismo pojeli) naime imam jedan problem, zlo nazimce je napravilo pravu pometnju a inace je moja miljenica tako da sad nzm kako da joj pomognem, kada je imala pre oko cca tri meseca kada je imala 40-45kg jedan dan nismo bili kuci i ona je provalila i otisla u boks kod veprica njene tezine iz istog legla kao i ona i tu provela dan, dosli smo kuci,zatvorili je, i pretpostavili da posto smo joj prodali drugaricu iz boksa dan ranije a razmazene su, traze da su u paru, da je otisla kod drustva, medjutim ona sad ima 65-70kg i sve mi se vise cini da predvaja vime i da je se tad pripatila, a znam za pravilo ne pre 7 meseci starosti ili 80kg telesne mase, zanima me sta sad raditi i kako da joj pomognem? Ako bilo ko ima ideju mnogo bi mi znacilo, ipak je ona moja maza i gledam na bilo koji nacin da joj pomognem.