Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pozdrav za sve!
Ova tema više liči na ''zapad v.s. selo''. Teško da je bila od koristi članu nothing a i drugima koji razmišljaju o povratku na selo(medju njima sam i ja).
Trenutno sam u Francuskoj i što se mene tiče, sutra bi se vratio...ali lova bato nije ni malo lako doći do nje na zapadu,veruj te mi(pričam za Pariz).Brat i sestra su mi ovde i oni se ne bi vraćali ali eto,ja sam drugačiji.To je po meni jedna vrlo vrlo vrlo subjektivna stvar.Ali bi svakome savetovao da ode na zapad i proba život tamo.
Kakvo je vaše mišljenje i savet za sledeće:
Planiram da kupim domaćinstvo na obroncima Rudnik,ne više od 15km od Gornjeg Milanovca.Video sam oglase... recimo, kuća oko 100kv. novije gradnje odmah useljiva,struja,voda,nekoliko pomoćnoh objekata,oko 1.5h šume i 1.5h obradivog zemljišta.Skoro da je sve u komadu,šuma nije uz kuću.Od glavnog puta udaljeno oko 5km.U selu ima škola do 4-og razreda.Cena je 15000 evra.
Planiram da počnem sa 50 ari maline i za početak 15-ak ari borovnice,to mi je ono glavno na šta bi se oslonio,naravno uz kasnije proširenje oba zasada.
Normalno bašta,koke,tov jedne do dve svinje par ovaca(mleko,sir,meso). To je sve za kuću jer želim da maximalizujem sopstvenu proizvodnju hrane za kuću.
Svestan sam da na selu nema odmora niti puno para.