Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Čika Lazo Po pitanju vidim da se sa kozama niste bavili,Nemam nameru da Vas podučavam ali ako se radi kako treba i sa 14 koza i preradom mleka u sir ima posla a i tu dolazi 1 jarac pa bude dosta jarića a da ne govorimo o proizvodnji sira.Posebno što smo proizvodili dimljeni polutvrdi sir sa zrenjem u maslinovom ulju i plasmanu restoranima u Beogradu.Da napomenem da je to bila intezivna proizvodnja. Koze su se muzle 3 puta muzilicom.Koze su se parile u jesen a jarile svih 14 u nekoliko dana.Koze su se hranile senom lucerke.koncentratom i od proleća do jeseni sveže pokošenom lucerkom.Posla je bilo dosta oko sira.Prodaja je bila najlakša 2 puta mesečno samo razvezem pokupim pare i to je to.Nikad se nije desilo da mi sir propadne što nemam kupca.Mrzi me da to ponavljam jer sam ovo sve već nekoliko pputa objavljivao po raznim forumima.Samo da vam napomenem da sam sve što sam radio pisao ali mi je biblioteka sva bila u mulju posle poplave a samo iz jednebeležnice imam podatke od 2010 godine u kojima se vide količine prodanog sira sa cenom i restorani.
Znaci intezivna proizvodnja je kad se koze muzu 3 puta dnevno muzilicom i mrkaju u jesen?Da napomenem da je to bila intezivna proizvodnja. Koze su se muzle 3 puta muzilicom.Koze su se parile u jesen a jarile svih 14 u nekoliko dana.
Dobrodol znam na šta ciljaš na lucerku zelenu to koza može to ni veterinari ni stočari neznaju ali to je tako.