Potrošnja goriva prilikom oranja - iskustva sa YTO traktorima

Nećemo valjda za svaki traktor posebno,otvarati temu o potrošnji, gumama, brzinama ...itd.
Što si se ti našao uvređen.
Evo zamolićemo moderatora da promeni naslov teme u "potrošnja goriva prilikom oranja u sezoni 2011"
 
Takav naziv teme bi se mogao otvoriti u delu Operacije u ratarstvu, jer je to već opštog tipa, mada me pomalo čudi da već negde niste otvorili sličnu temu, kad se pogleda ozbiljnost potrošnje goriva u ratarskim operacijama.

Naslov ove teme se neće menjati, ali se offtopic postovi posle mogu prebaciti u novu temu.
 
Moze li neko da predlozi koji bih plug mogao kaciti za YTO 454. Razmisljao sam se da kupim za njega dvobrazni obrtac koji se steluje od 2x12" do 2x16" i da ga podesim na najmanji zahvat. Da li bi mogao da ga vuce a da potrosnja i opterecenje traktora budu u normali?
 
Moze li neko da predlozi koji bih plug mogao kaciti za YTO 454. Razmisljao sam se da kupim za njega dvobrazni obrtac koji se steluje od 2x12" do 2x16" i da ga podesim na najmanji zahvat. Da li bi mogao da ga vuce a da potrosnja i opterecenje traktora budu u normali?

pitaj clana dragorad on ima 454 i meni je odgovarao na slicno pitanje. ima 454 2 godine i po nekim drugim njegovim postovima rekao bih da se covjek razumije u masine...
 
Potrošnja yto 904 sa tanjiračom adut utrine 32 diska(1700-1800kg)mi je u prvom prohodu bila oko 7lit/ha ,a u drugom oko 8,2l/ha.Tanjirača je maksimalno ukošena i tanjiralo se baš-baš duboko.Skoro celim prohodom mi tuljci po malo dodiruju zemlju.U drugom prohodu nije moglo brže od 1H.Probaosam sa 4M ali nema šanse.
Potrošnja u ovogodišnjem oranju pre kiša je bila šarena.Na početku se orale strnjike gde je bilo vlage.Išlo se na dubinu 27-28cm ,a na nekim mestima je tonuo i na preko 33cm.Plug obrtač sa realnim zakvatom 95-96cm(3 brazde).Oralo se 1H.Trošilo se oko 22-23l/h mešanog ED+GU.
Posle par dana se ušlo u višlje njive gde je bilo daleko suvlje.Dubina ista,plug isti ali brzina 3M.Potrošnja se popela na skoro 25-27l/ha.Posle jednog dana prekinuli smo oranje.

U globalu jako sam zadovoljan potrošnjom Kineza.I od vikenda krećemo u oranje pa ću izneti potrošnju posle ovih kiša.
 
Probaj samo da spustiš obrtaje na 1800-1900.Da ne veruješ koliko znači tih 100-200obrtaja u potrošnji bar kod mog kineza.
 
Imam imt 539 licno ja, a covek iz sela ima europard, istu pricu prica kao i vi :), da daleko manje trosi kad se spusti na neki normalan nivo...od sutra krecem u oranje pa cu videti koliko uopste trosi... nisam mogao pre tek sada dosla semenska i legle pare od mleka :)
a zaboravio sam da kazem u planu je jos jedna masina,e sad bitna je snaga i potrosnja naravno :)
PS: verovatno ces mi reci da sam promasio temu ali to sam tek video kad sam napisao izvinjavam se :):ppozdrav:

- - - - - - - - - -

YTO -x804 na njega imam pik :), zanima me kakav je celik, da li je kvalitet ili fusarenje neko...raspitivao se oko traktora, ali neki su rekli da je bolje polovan nego nov sto se tice kvaliteta traktora.... ne bih da dam 30-40 hiljada evra kad ima kinezi jeftini :)
 
Poslušali tvoj savet i juče orali, dubina 29cm plug 757-20 a potrošnja za ne poverovati, kao kod Torpeda, na 4kj potrošio je 42l nafte
Nista specijalno malo,potrosio si 18,5 litara po hektaru.Ja potrosim sa 540 i plugom 12 coli oko 15-17 litara po hektaru a njive su lepi usponi.
 
Ja sam neki dan poorao njivu 1ha sa 539 i neki stari IMT plug2*12" ,predrljao 3x i jos se malo vozao a nafte je ostalo. Inace sam spremio 30l i mislio da ce biti malo,ali nije.
 
Oro je i Ika dobro,Trndža samo škica.:haha:
A i koji će mi kurdilj dublje kad će većina biti posejan suncokret.(ako ti njega ne neraniš neće ono roditi pa makar orao i pola metra.)::traktor1::
 
Nazad
Vrh