Postrna setva(opšta tema).

Vukli direkt u susaru😀
Orano je i sejano sa super startom.Neznam koji je hibrid u pitanju.Avero sa 5 redi svaki krug kipovao na pravim duzima
 
Ovo je godina za postrne usjeve , a da je bila godina sa prosječnim sunčanim danima u septembru i oktobru i prvi mraz oko Miholjdana što je prosjek , nebi bilo možda ništa.
 
Jel netko probao posijati postrni suncokret, vidio sam kod nekoh sjemenskih kuća da imaju u prodaji, da se sije do kraja 6mj,a dođe za vršidbu kao i standardni
 
Kod mene su se hvalili sa postrnim pasuljem(Kanadski šareni). Buraz išao da vidi kaže 1800kg po jutru u navodnjavanju posle ječma. 300kg 3*16+150kg kana pre cvetanja po jutru.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka
 
Onda još soja ispada najbolja..... Kukuruz sam probao, nije bilo loše, al bila je kišna godina i treba puno vode, sa suncokretom nemam iskustva..... Tražiti ću od njih ako imaju kakve pokuse sa tim hibridom.....
 
Kod nas zadruga godinama seje postrni suncokret ali mora da se radi desikacija jer ne moze da se pokosi bez nasilnog sazrevnja!
 
Vlaga velika,kvalitet nikakav sto se tice proteina . Pprinos mnogo veci nego sto je izgledalo samo zahvaljuuuci jako krupnom zrnu . Oko tone po ha.
 
Kod nas zadruga godinama seje postrni suncokret ali mora da se radi desikacija jer ne moze da se pokosi bez nasilnog sazrevnja!

S kojim traktorom napraviti desikaciju?
Bio jedan 539 toper, visok da kamion možeš protjerati ispod.... A nešto više od rusa nema nitko....
 
Možda još rano za ovu temu, ako bude godina kao prošla da li planirate o postrnoj setvi?
 
Pa soju, sta drugo. Soja je kod mene zastupljena na 100% povrsina, ako racunam i postrnu.
 
Ja sam prošle godine sejao posle pšenice soju merkur 00 i nije mi niglo 40%. I ono što je niklo toliko bilo nisko da nije moglo da se pokosi. Kolega sejao 6 dana ranije kod njega sve niklo kako treba i pokosio je dobio 800kg po jutru. Ove godine sejem na ječam kukuruz a na žito suncokret. A prvo ću da bacim veštak pa da istanjiram pa ću onda da posejem.
 
Nazad
Vrh