Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Soja ima drugaciju prirodu od kukuruza npr . Zbog toga stvsr u tome dali bi stigla . Licno mislim da bi mozda i stigla ali bi bila visoka deset petnaest cm i imala par malih mahuna do zemlje.
Prosle godine je Tajfun imao 30cm visine a rodio odlično,ove godine lepo napreduje soja,ja cu sutra uvece opet navodnjavati,to ce biti 2 put, i cim prosusi onda cu oprskati od sirokolisne trave
Evo moje postrne soje, sorta Merkur 00. Setva 02.07.2019 na povrsini od 4 kj ( 1 kj + 3 kj ). Nisam mogao ranije obaviti setvu jer jecam kasno pristigao.
Navodnjavanja nije bilo, dva tretmana od trave + folijarno 20:20:20. Nije nesto visoka ali solidno nacickana, sta ce biti videcemo kad uleti kombajn.
Moja sijana 15.6. je odlična, i dok se malo prosuši, za par dana će biti za vršidbu, a ova sijana 3.7. isto dobra, zrna puna, ima vlage, ali još neće biti za raditi 15-20 dana, možda ću morati ići desikantom.....postrnu najbolje obaviti 15-20.6. Akko se sije 00,kao što je merkur....