Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
To seme već imam,nebi da povecavam troskoveNemoj onda za zrno, taj nema mnogo mase.Idi sirak za silažu, siloking i njemu slične.
Ja posejo u sredu postrno kukuruz na jecam,prvi put u zivotu. Pa cemo videti sta ce biti.Jel planirate sejati neki prostrni usev?
evo 20+ godina u postrnoj sjetvi sa dva usjeva (prije sam znao i kukuruz al sad samo soja jer nema uloga-osim sjemena moga) i ako gledamo analize zemljišta onda i sada, sada su u puno boljem stanju, npr neke njive s humusom 1.05% su mi ošle na preko 2%....Ovo je posao....samo koliko se optereti i potrosi zemlja sa dva useva, da li je neko mozda primetio neke promene?
Pre će biti da nisi uzorke odradio kako treba nego što se humus popravio.evo 20+ godina u postrnoj sjetvi sa dva usjeva (prije sam znao i kukuruz al sad samo soja jer nema uloga-osim sjemena moga) i ako gledamo analize zemljišta onda i sada, sada su u puno boljem stanju, npr neke njive s humusom 1.05% su mi ošle na preko 2%....
do unazad 2g sam orao strnjake pa sijao postrno...
a npr oni koji kod nas prakticiraju totalisanje strnjaka zale se da im je tlo u lošijem stanju...a o korovu da ne pricam
al kod nas npr notill sjetva iza ječma/pšenice ne prolazi jer miševi kasnije odrade svoje....
točke uzorka su skoro uvijek iste, tj u promjeru kruga 0.5-1mPre će biti da nisi uzorke odradio kako treba nego što se humus popravio.
A zapravo nije ,nego veče količine stajnjaka su dovoljneZa podizanje 1% humusa u zemljištu potrebno je 100 godina bez sejanja uz đubrenje stajnjakom