nikola indjija
Član
Moja soja i od komsije kukuruz nicu posejani 24
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
I ja sam se ovde naslusao da moze postrna setva da stigne za branje pa sam i sam bio zagrejan da probam,prosle godine sam to i uradio posejao FAO 300 oko 2-3 juna i nije uspeo da stigne za branje,ustvari obrao sam ga 12-13 novembra,stablo suvo a klip mleko,nije uspeo da sazre,nema sanse da od toga nesto bude,samo siliranje jer kad on bude spreman za metlicenje i izbaci klipove dani su sve kraci i kraci i od tog posla nema nista....posto je jučer bilo nevrijeme, kukuruz bio odličan, sada stoji ukoso pod 30 stupnjeva, i sada ozbiljno razmišljam da nađem najraniji hibrid i posijem ga na ječam, pa što bude, jer kukuruza će slabo biti, jednu parcelu od nekih 70ha je strašno otuklo, ništa od nje
koji bi kukuruz preporučili, ili možda soju, al moja soja od koje imam sjemena sada tek cvjeta, pa mislim da je kasnija sorta koja nebi došla za vršidbu
Nesto na proleceJa sam bio zagrejan za postrnu setvu ove godine pa sam odustao. Recimo da sve bude ok i da kukuruz uspe,sta posle sejati na tu parcelu?
Neznam,ja to vise nikad necu probati,skup sport a ovu moju losu zemlju ojadi da nemoze da se oporavi dve sezone.KOd nas ide postrna bez problema samo ako ima startnu vlagu da krene i stiže bez po brige.pionir ima dobre iz 200 grupe ako uspiješ naći
KOd nas ide postrna bez problema samo ako ima startnu vlagu da krene i stiže bez po brige.pionir ima dobre iz 200 grupe ako uspiješ naći
E ovaj ima dobru sansu ,ja sam prosle god. 1.06. i bio ko bog pogodile ga kise kad je trebalo ,isti ovaj hibrid.
Hm...ne bi rekao da je tako...upravo zbog tih sto seju po 15 godina svake godine imamo sve vece i vece stete,oboljenja,viroze,bolesti i zastite u vegetaciji...mi smo samo prosle godine ulozili i ulozili u zastitu od grinja-pa bese raka korena,trulezi...sto cudesa...Dobrinčanin zato je soja majka mara za postrnu,i ako je ne pokosiš zaoreš je.samo oprez sa hemijom zbog narednog useva.Ja gde je postrno soja opet u proleće idem soju.
Niti hemija smeta niti monokultura.Imam parcele po 3-4 godine soju u monokulturi.Kod nas imaju pojedinici i 15 g soju u monokulturi.