MARČELO
Član
Branko gde si ovo sliko , ovo mi izgleda kao moja soja ?Soja posejana nakon žetve ječma slikano kod mene u ataru.
Potanjirano, razbacano seme ciklonom i podrljano.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Branko gde si ovo sliko , ovo mi izgleda kao moja soja ?Soja posejana nakon žetve ječma slikano kod mene u ataru.
Potanjirano, razbacano seme ciklonom i podrljano.
Mozda bi i FAO 600 stigao,ali prevelika vlaga,tacnije svakodnevne kise,malo sunca su ucinile da se vegetacija rastegne.Ja sam prosle godine na jecmistu posejao 1, 5-2kj kukuruza. Da sam sejao samo fao 300 I fao 400 mogao sam ga I obrati. Meni nije bilo bitno da sazri jer sam ga koristio u zeleno za ishranu goveda pa sam pomesao svo seme koje sam imao (od fao 300 do fao 600). Fao 600 je u momentu prvih mrazeva bio u vostanom zrenju, a fao 300 ne verujem da je prelazio 20% vlage.
Milane,Mislim da je najbolje na rasipac da je posejes ako je vec sejes u junu.
Sta mislis za psenicu na zaoranu soju,zbog korova na prolece
- - - - - - - - - -
Mozda bi i FAO 600 stigao,ali prevelika vlaga,tacnije svakodnevne kise,malo sunca su ucinile da se vegetacija rastegne.
Da si posejao FAO 300 jel bi stigao za branje u oktobru?
Sejan prošle godine posle ječma 14.6 skidao se 77 dana posle,pre soje.Seme kupi bilo gde samo gledaj da je selektirano.Imaš slike i objašnjenje u temi.Mene za postrnu sjetvu zanima proso, probao bi posijati na 1ha, odakle nabaviti sjeme, kažu da ide 15-25kg po ha????
prosle god sam sejao posle jecma za pola ha skinuo sam ga krajem avgusta rod nije bio neki ekstra dobio sam oko 550kg neselektiranog od te povrsine(dal je to dobrar rod ili ne neznam) semena nemam sve sam rasprodao zadnji 25kg su odneli pre 2 ned u subotici na golubnoj pijaci imas koliko god zelis(i moje odnet tamo)Mene za postrnu sjetvu zanima proso, probao bi posijati na 1ha, odakle nabaviti sjeme, kažu da ide 15-25kg po ha????