Pomoc oko odluke za kupovinu traktora

• Začetnik teme crnimladjo
  • Datum pokretanja
Ma preterase ga sa tom subvencijom i povracajem sva ta procedura i papirologija..Treba lo bi po meni svakom registrovanom gazdinstvu , normalno sa aktivnim statusom da omoguce kupovinu samo jedne masine godisnje i to jednom u pet godina za istu masinu , dati u startu povracai 40 posto ma sta to bilo traktor ,prikolica plug .prskalica bilo sta i lepo svake godine .Ali da nebude zabune to jednom u pet godina za istu recimo da ne mozes za pet godina pet istih traktora vec u klasi istih traktora.A dal je na kredit ili kes to drzavu netreba da brine .Pa neka onda prodavci neka jure drzavu za povracai a ne mi seljaci potencijalni kupci

Slazem se sa tobom, ali mislim da ce nam takve pogodnosti biti omogucene tek za 10-15 godina. To stvarno nije humano. U svakom clanku o poljoprivrednoj proiuzvodnji ima neka lepa vest koja sve nas ohrabri, ali kada dodjemo do prvog koraka u ostvarivanju svojih ideja, bude toliko komplikovano da covek prosto ne poverije u sve to.

imam drugara ko ji je kupio dva nova traktora .kupo novog yta 80 za kes i 120 na kredit pa je smislio da kada dobije subvencije za oba jedan mu dodje gratis .ali od subvencije nista i sad se uvalio u kredit do guse i to bancin kredit neka kamata ludilo zivo ,A ja ga pitam de mu pamet bila pa ko jos daje nesto djabe a pogotovo od drzave i to tek tako na lepe oci

Da. To je uzasan problem. pogotovu za mlade poput mene, koji imaju ideju o poslovanju, a jedina finansijska podrska bi bila ta od drzave, koja nam cesto vise odmaze nego pomaze, pa i mnogo gore od toga. Znam coveka, kucni smo prijatelji, koji je uzeo kredit za izgradnju farme sa kravama. Sve to je uradio, ali kada je dosao dan da se kredit vraca, isao je po okolini i molio ljude dobre volje da mu pozajme svoje krave kako bi pravdao sve pred komisijom, jer je svoje prodao da bi vratio deo kredita. A zarade nije skoro uopste bilo.

polovnjaci? sve zavisi u kom su stanju i sta ces raditi sa njim,i normalno koliko para je u pitanju,i jesi li se raspitao dali ima delova za te traktore kod tebe

pa dobro necu da kupim pa da zazalim jest on lijep na oko i sve to ali ipak kvalitet je bitniji
njega bi volio da imam al ne znam kako su se pokazali pa zato ne znam koji da kupim
koji je najmanji potrosac sta vi mislite koga uzet za te pare....

jest i to sto kazes
al ovaj dosta je brdovito pa reko treba mi jaci traktor
a ima i subvencija 30 do 40 %
pa zato kazem dobijes dosta para nazad
a ovde kod nas sigurno dobijes povrat novca
tako da mozda to i nije bas tako losa ideja

onda ako ti treba jaci traktor kupi rusa i 5h.pa kada zaradis ti kupi nesto od tih stranaca. a dobices ipovracaj za njega i to ti je jos malo zemlje

ajde pa nije bas tako.ko je imao toliko preoblema sa rusom na 300 sati, imam ga i ja. jos je moj iz 91 po tome ja bih se napatio, mada svuda ima propusta drugaru je na 130 h otisla pumpa na fendu idesava mu se cudo gluposti.a cena prava sitnica.

Nazad
Vrh