Polka

Sporije od yare cini mi se, ali nije strasno. Koristio sam ga prosle god i zadovoljan sam. I ove cu, vec sam kupio. A i cena je prihvatljiva. Samo da se zafrezira plitko obavezno.

Ok. Uzmi onda zakopaj ga. Razbacas pa okopas malo. Rekao mi tehnicar iz laboratorije da vestak kada se baci po povrsini, a ne zakopa se, da se samo 1cm spusti u zemlju dole i manja je iskoriscenost uopste naravno. Pogotovu za kalijum kazu da je spor. Sporije se topi sabacko od yare, ali nije strasno po meni.

Juce bacio NPK 8-16-24 pa opet u martu planiram isto + AN i onda u junu i8-16-24 posle prelazim na vodotopiva kroz sistem. Da li ovakav nacin ok za polku druga godina

- - - - - - - - - -

Upitanju su zorkina djubriva da li treba da se okopava

To je vise da se baci za jun nego za kraj januara, al' ako si imao toga viska, nece da mu skodi ;) Sad vise treba P nego bilo sta drugo... (Uostalom, napisao sam ti iznad da se u ovom momentu koriste fosfatna djubriva...)
Za mart baci samo AN kao prvu aplikaciju, nije ti potrebno ovo 8-16-24, idealnije bi bilo 3x20 ako ces vec da bacas NPK...

A sto se okopavanja tice, ja moje nisam... Istope se posle 2 dobre kise skroz.

Jel frezirao neko maline,gladao sam na internetu kako ih lik frezira i kaze da bolje guraju kad krenu.hmj li neko takvo iskustvo?

Jedan moj prijatelj je frezirao, ali kaze da nece vise. I on je mislio da ce gurati bolje ali nije istina. Prvo kaze i da se mucio da ne ide duboko jer je koren prilicno plitko i ima puno novih izdanaka koji su na svega 5cm ispod,a svaki koren koji je presekao je posle i razmnozio :) Uglavnom, sve u svemu iz njegovog iskustva ne bih preporucio... On prodje frezom na 20ak cm do malina (sredine reda gde se nalaze) ovo ostalo okopa lagano kad izbiju i to je to...

S'početka kretanja vegetacije...

Pogledaj na njihovom sajtu za tu 3x16 šta kažu za potrebne količine po hektaru. A najbolje bi bilo da uradiš analizu pa da znaš tačno da ne bacaš napamet.

Pozdrav kolko je dobro baciti 16:16:16 zorkine i kad bi bilo idealno

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka[/QUOTE
Druze ako ti je ph preko 7 a verujem da jeste nemoj bacati 3*16 nego amosulfan ili neku slicnu formulaciju
Nisam merio ph al sigurno da jeste. Cujem po selu da neki bacaju 3x16 a ja sam prosle god bacao sulfan na prvu godinu polke i polane. Videcu jos stacu

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Nema na čemu :ppozdrav:

Zemlju možeš poslati i poštom negde na pregled, tako da iako nemaš tu blizu nemoj da se opterećuješ, okreneš neku kurirsku službu, -dobar dan, dobar dan, ja imam paket da pošaljem i živela sloboda :osmeh:

Da li sme sada plitko prefrezirati zemljiste preko redova ?
Da li je to neko radio ?

Послато са SM-J510GN уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh