Polka

Pa ja sam tako napravio i poslije sadnje u martu.Osisam ih skroz do zemlje,cak malo u zemlju i onda sasvim malo zemlje preko.Stajnjak preko tog .:) :)

Dnas sam posekao malinu makazama do zemlje i poprskao sa everestom mada joj je jos list zelen prva godina roda pa me uanima dal nisam rano odradio posto je jos bilo pomalo roda

Kada i koje vestacko djubrivo se baca u kom mesecu i koja kolicina npr zorkino 6-12-24 ili koje vec 15-15-15 jarina su poskupa ?

- - - - - - - - - -

N 10 ari 2 god.

Pa sad bi trebalo da se baca nesto na bazi fosfora, meni je konkretno predlozen MAP 11:52 A nesto nisam siguran da li bi ti te 3-15ice i znacile nesto sada... Vidi na njihovom sajtu da li nesto kazu o kolicinama za ovaj period u voću... Pri tome, imaj na umu da bacas u trake, na 20ak cm od samih biljaka... Neces ti tu rasipati svud unaokolo k'o po psenici :) Tako da ti tih 10ari nisu bas relevantni... (ako razumes sta hocu da kazem) :)

25498085_1392766167501390_8431357514291536312_n.jpg

imali smo u planu DA se frezira sad videcemo,inace je ovcji stajnjak izvucen tj na 2400 metara nesto preko 20 tona samo u trake

Zafreziraj stajnjak pod obavezno. Imaces bolju iskoriscenost i smanjujes rizik od pojave glodara u zasadu. Mi ga rasturamo u trakama 40-50 cm sirine sa obe strane reda, zafreziramo PLITKO SAMO 5 CM kako bi bio dostupan, zilama sisavicama pijavicama ili kako ih vec zovu i kako iste predubokim freziranjem ne bi isekli. A isto tako taj posao cemo raditi u prolece. Na fertodiju i glenu smo to uradili ali pocetkom novembra.

Koje granulacije vestackog djubriva bacati u januaru i da li je to pravo vreme ako nemam stajnak

Granulacije? Ja sam u decembru bacio MAP 11:52... Trebao sam ranije ali nisam stigao. A prošle jeseni sam bacio i zafrezirao podosta stajnjaka tako da su mi rekli da preskočim sada, samo da dodam fosfor, tj. map... A nešto nisam upućen u granulacije :sta:

Da li da se to baca po povrsini bez plitkog freziranja? Razmislite malo. I bolje je sada ne otvarati zemlju. Ja cu 150-170gr po metru 6-12-24 i stajnjak pocetkom marta. I dosta joj je do pred cvetanje, tada ide azot.

Nazad
Vrh