Poljoprivredna predavanja-prezentacije u našoj okolini

Сутра, 19.11.2013. године у 10 часова, у ЗЗ Србобран биће организовано предавање ''Калибрација и контрола исправности прскалица''. После предавања, биће практично контролисане све прскалице које буду на располагању. Покушајте да дотерате што више прскалица. Предавачи: Проф. Др Рајко Бугарин, Проф. Др Јан Туран, Проф. Др Александар Седлар.
 
Kasno sam se priključio forumu ove godine, pa da napišem da sam prošle godine u Silbašu organizovao 5 predavanja sa sledećim temama: navodnjavanje paprike Avital agro, sistemi za navodnjavanje Scala Green, Agropanonka ponuda mehanizacije, tehnologija proizvodnje paprike Institut za ratarstvo, folijarna ishrana bilja i novosti iz zaštite bilja Agromarket, pa PSS Novi Sad prihrana pšenice, zaštita pšenice, suzbijanje korova u kukuruzu i soji s akcentom na palamidu, pojava kukuruznog plamenca, preporuka sortimenata kukuruza i soje; Institut za kukuruz ZP, Pioneer Du pont. Bilo je u proseku oko 50 ljudi, održavalo se kod nas u osnovnoj školi. Koliko sam video, ljudi su bili baš zadovoljni. Bilo je i pića, firme donele razni promotivni materijal, bila i neka nagradna igra...

Ove godine će biti malo drugačije, al isto organizujem. Smislio sam koga ću dovesti, al još razmatram teme.
 
Da li imate neke određete teme prema periodu godine ili se ide sa tome koji gosti mogu da dođu.
 
Juče je u Srbobranu održano predavanje o djubrenju ozimih kultura, hibridi kukuruza i odabir hibrida Novosadskog instituta, prinosi i hibridi soje, zaštita pšenice i o uljanim kulturama isto Novosadskog instituta.
ssl23484.jpg
ssl23483.jpg
ssl23485.jpg
ssl23487.jpg
 
Zna li neko detalje o predavanju na Poljoprivrednom fakultetu u cetvrtak 23.01.2014. u organizaciji Departmana za ratarstvo...
 
Kod nas predavanja kreću u petak u 14h, Rajfajzen Agro, Agromarket i PIS Milena Petrov - crvenilo kukuruza i GMO. Biće još nekoliko predavanja, al ovo je prvo ove godine. Inače organizujem u 18h, al ovo je moralo biti u 14h. Tako da, ko god je slobodan neka navrati, nije baš ko u Petrovcu, al trudimo se:)
 
Upravo sam pricao sa jednim od profesora koji su organizatori-predavaci I kaze pocinje sutra u 9:00h u amfiteatru, u holu ce biti dosta izlagaca razne robe, predavaci ce biti profesori sa fakulteta: Jovan Crnobarac, Goran Jacimovic, Branko Marinkovic, Mihail Mesi, jedna gospodja o aflatoksinima I trebao bi da dodje ministar nam dragi Glamocic. Tacno predavanje u terminima se ne zna, ici ce spontano.
 
Nazad
Vrh