Polana

Da tamo je bas bilo strasno, juros veliki mraz... Neka vidi za par dana, pa ako je ostalo nekih 10 kom, po duznom metru neka pokupi i izbaci polomljeno i odradi tretmane aminokiselinama, ako je bas sva stradala, neka pokosi, odradi bakar da dezinfikuje i tako oslobodi novim izdancima brze nicanje...

Strasno sta sve nece snaci ljude, listovi kao da venu, izlomljeni, da li da ih sve pokosi ili da ostavi ove da vidi da li ce uspeti da se rehabilituku, a novi ce kasnije nici valjda?

7
Sutra planiram da odradim tretman pa mi treba pomoc.Koja kombinacija od ove dve je bolje da se sada odradi?

Znas kako kazu, sto babica-kilava deca...Svakoga saslusaj i radi po svom a vremenom ces sam naci svoj nacin nege......Nauci da posmatras biljku i ona ti sama kaze sta joj treba..

Znam i ja to Zoki nego bolje da pitam.
Pratim biljke i polako uvidjam sta im fali,samo jos ove preparate da izucim i vidim sta kod mene najbolje deluje.

Znam i ja to Zoki nego bolje da pitam.
Pratim biljke i polako uvidjam sta im fali,samo jos ove preparate da izucim i vidim sta kod mene najbolje deluje.

Samo polako, od starta je najbitnije da shvatis da je dobro osnovno djubrivo i nahranjena biljka preduslov za zdravu i rodnu godinu...Ono na cega mi ne mozemo uticati je priroda.....Ova sorta je Bogom dana za organsku proizvodnju i zato minimum pesticida.....

Pisao sam o prvoj Polani kod prijatelja posadjena 2011 god. Sa sve ove god je samo jednom dobila insekticid,jak napad sovice, nikada fungicid... Samo slavol i u prosloj god. bioplant. Daje redovno po 600 kg. na 20o m/d...

Da tamo je bas bilo strasno, juros veliki mraz... Neka vidi za par dana, pa ako je ostalo nekih 10 kom, po duznom metru neka pokupi i izbaci polomljeno i odradi tretmane aminokiselinama, ako je bas sva stradala, neka pokosi, odradi bakar da dezinfikuje i tako oslobodi novim izdancima brze nicanje...
Zoki ne snalazim se sa ubacivanjem slika,pola lastara kod druga je izlomljeno, snegu skoro u potpunosti prekrio i izlomio list i lastare visine 30-40 cm,lista sto je ostalo oslindio se, mraz bio preksinoc minus 7... da li je pokositi svu i kako( trimerom ili zakidanjem), ds li ce uopste te nove stici na rod i kada? Jedino uz neke jake prihrane ... mozda da pokusa i sa aminokiselinama ali pitanje je koliko vremena ce joj trebate da se povrati i da li ce uspetu, mozda bolje kodenje, brze ce iznici lastari

@Vladsrda,

Kolega, odes na www.fotkica.com , uploadujes sliku/ke, odaberes kod ispod slike i prekopiras u poruku. Pise ti tamo, "kod za forume"... ;) Prosto je i zavrsavas za minut... Ako imas neki problem oko upload-a, jedino moze biti velicina slike... Pa samo smanji na neku rezoluciju tipa 800x600 ili 1024x768.

http://www.bakterije.com/

Sta mislite vredi li ovo za maline ili je opet neka secerna vodica?

Ovo se koristi u vocarstvu,protiv ervinije....Kazu da pomaze, prska se cetiri puta u cvetu....Nema potrebe za ovim..

- - - - - - - - - -

Zoki ne snalazim se sa ubacivanjem slika,pola lastara kod druga je izlomljeno, snegu skoro u potpunosti prekrio i izlomio list i lastare visine 30-40 cm,lista sto je ostalo oslindio se, mraz bio preksinoc minus 7... da li je pokositi svu i kako( trimerom ili zakidanjem), ds li ce uopste te nove stici na rod i kada? Jedino uz neke jake prihrane ... mozda da pokusa i sa aminokiselinama ali pitanje je koliko vremena ce joj trebate da se povrati i da li ce uspetu, mozda bolje kodenje, brze ce iznici lastari

Neka pocisti sve sto je stradalo, ostavi nesto ako ima svrhe i predje Skudom, zbog moguce infekcije tih polomljenih i onih koje ce pokositi ili zakinuti.. Posle neka odradi dva tretmana aminokiselinama.. I pusti je da raste....

Jako je tesko izvrsiti selekciju i muke od nicega napraviti nesto, resio je da pokosi sve,cekati nove lastare i uz pravu ishranu stici ce u avgustu na branje, kakva je godina mozda to i bude dobro , vilamet , miker i glen su pretrpele velike stete,prvo jaki mrazevi sad ovo,do juce se pricalo da ce otezano ici otkup ovih kasnijih sorti, posle ovih nepogoda, mislim da ce biti otimanje za otkup...

Ja pripremam mesto za jos 500 sadnica polane da zasadim u petak-subotu samo da me pusti vreme (pre nepunih mesec dana zasadio 160) nadam se da ce uz vase savete i dobru negu i prihranu i one stici na neki rod. Od ovog zasada se primilo nekih 140 korena s tim da su neke 10 cm neke tek izbijaju, jedva se naziru (treba im sunca definitivno). Ovaj mraz mi zakacio samo 4-5 sto je zanemarljivo

Hoće kolega, primiće se ali uz manji prinos nego da si posadio jesenas... A u prvoj godini će biti jako neujednačene i to nemoj da te zabrinjava ;) Samo isprati prihranu kada treba i kako treba i no frks :)

Da li je sve ok sa malinom,tj sa listom kao da mi zuti ? da li je to normalno ili ???
1tlwjs.jpg

Jesi li radio neki tretman hemijom ili je bilo mraza kod vas?Gledam i ova trava okolo se zuti.

Radio sam pre 2 nedelje prskanje sa; Slavol, kvadris, savanur...da li moze nesto od toga? Nije bilo nesto velikog mraza,jednu noc je bilo -1,palo je malo i snega ali se niej zadrzao...
Sad i ja kontam da se i trava malo zuti,u novembru sam sadio a pre sadnje sam bacio po celo njivi stajskog ...

Nazad
Vrh