Kremator
Član
Zamisli kombajn na takav pogon, perpeto mobile .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Bobo ,jeli su vam ogeanicene kolicine za kupovinu plavog dizela,ja sam sad pretvarao izadje 94,80 dinara,.
Nece da mi prebaci PDF ali ukucaj,,neke karakteristike ubrizgavanja biodizela,ulja repice,,imas tamo ,usporedbu ,dizela,bio dizela,i ulja repice,radjeno sa dajc pvp pumpom,na razlicitim obrtajima.I sad sam citao po auto forumima ,pa ljudi su pre 10 godina vec ubacivali zejtin u dizelase.Tako da nije ovo neka mudrolija od skoro.kada smo već kod stručnjaka, nitko do sada nije izmjerio viskoznost zejtina, i druge osobine, koji bi bili vrijedni podaci kako bi se koristilo kao gorivo.......ako ljudi sipaju, znači da ide, da li je dobro, to se još nezna, a nitko nije izmjerio snagu na zejtin i dizel, pa na ložu i druga goriva na istom vozilu, kao ni potrošnju........onda je dosta teško pisati o tome i nekoga u nešto uvjeriti.......
osobno me zanimaju sve vrste "zamjenskog goriva" tj sve što nije dizel i eurodizel, a može progutati stariji dizel motor u golfu, nekom rusu ili imt-u......da što manje budemo ovisni o visokim trošarinama koje nam nameću oni od gore sa vrha......
Zejtin bih sipao i probacu sigurno sledece sezone, ali izradjeno ulje nema sanse, pa to kad prodje kroz filtere za gorivo ima da napravi njesra ...
Moj komsija je u fazi izrade Perpeto mobila. Muci ga samo jedan problem:zakoni fizike i matematikeZamisli kombajn na takav pogon, perpeto mobile .
Ovo je moj dokaz posto drugi nemam:
Moj komsija je u fazi izrade Perpeto mobila. Muci ga samo jedan problem:zakoni fizike i matematike.
Tomo, ložika je zakon.
@Bobo Neću ići više u Bosnu, eto me po gorivo u HR kad je još jeftinije tu.
Šta teoretski!? Praktično. Englezi su u WWII pokretali traktore na dimne gasove od uglja ili drva filtrirane kroz bure napunjeno šibljem. Imaš na netu video klipove gde od gasova dobijenih iz kotlova za grejanje pokreću agregate i prave struju.Da znaš da nije loša ideja, teoretski je izvodljivo
Šta teoretski!? Praktično. Englezi su u WWII pokretali traktore na dimne gasove od uglja ili drva filtrirane kroz bure napunjeno šibljem. Imaš na netu video klipove gde od gasova dobijenih iz kotlova za grejanje pokreću agregate i prave struju.
Nego, kako smo počeli da komentarišemo zejitin, poskupeli Golfovi I i II.
Имали смо својевремено производњу јединице (ТАС). Можда оживи производња за регион Балкана.Vratice se u modu, zbog zejtina!
Ti radi kako smatras da treba a ja u moje masine sve redom dvotaktol sipam po savetu bosiste i majstora i nemam problema ni sa pumpama ni sa diznama.Od kako je izasao Evro Dizel ja samo njega sipam, i u traktor i u auto dok sam vozio dizela. Nikad nikakvih problema nisam imao sa gorivom moj traktor je napravljen 1970 god. Mozda on spada u modernu mehanizaciju kad mu nista ne fali
Koliko se razumes u gorivo vidi se po tome sto sipas dvotaktol ulje. . .