Podrivači

@lovac luka

Po tvom opisu rekao bi da sam nedavno video taj podrivač u selu do mene na ulici i mislim da je bio na prodaju.
Ono je nešto straota glomazno i pitao sam se kakav traktor i zemlja treba da budu za vuču onog čuda :osmeh:

Kolega jel to onaj kod pumpe sto stoji? To je grdosija neverovatna

Послато са SM-A310F помоћу Тапатока

Koliko treba da ima razmak izmedju radnih tela planiram da napravim podrivac,treba mi za traktor od 110 i gledam da ima tri glave samo ?

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Znaci na 50-60cm videcu sad do koje dubine cu ici da moze da ga vuce traktor

Pa kazem 50-60cm.a mislim da ce biti 50 puna kapa za njega

Razmotricemo u svakom slucaju,hvala na informacijama

3 tela nece osetiti 110ks,ako imas laku do srednje tesu zemlju.Naravno zavisi i od radnih tela kakva ces kupiti.

Upravo to, oblik radnih tijela određuje koliko lako se podrivač vuće. Ista stvar je kod plugova, ogromne su razlike u otporu od proizvođača do proizvođača.
Ja sam prije kupnje podrivača dugo tražio iskustva i sugestije po internetu, ispalo je da radna tijela ne smiju biti ravna, nego moraju imati čim veći kut, i onda idu lako, traktor od 80ks vuće dva noža na 75cm dubine u teškoj zemlji bez brige.

Pa kao sto ima zmaj viper takve bih uradio,ja mislim da tri radna tela bi bila dovoljna i da imaju ona krilca sa strane ipak treba da se povuce to a ne da ga mucim ako nema potrebe...pa posto cu na leto prvi put to da radim mislim podrivam sigurno nece da ide lako

Paracinac zar ti nije bolje da kupis neki polovan strani.Veliki su otpori ako pravis mora da bude kvalitetan matrijal, a on je skup.

Znam ja sve to...moj burazer napravio i to ga ima blizu 1000kg za traktor od 150ks-a...kopiracu njegov samo da bude laksi da mogu ja sa 110 da radim,imam majstora decko radi ubija kako vari i s njim sam se dogovorio da mi odradi

Ovakav da bude samo tela kao na viperu da budu a ne ovakva
c43ad80bf4d06073ebe57337f51a13d9.jpg

Nazad
Vrh