Podloga

Stavio izmedju dva reda voca, za maticnjak - bez motike naravno - probao bih samo sa reznicama





 
Poslednja izmena od urednika:
Ima li neko iskustva sa oziljavanjem vegetativnih podloga jabuke, interesuje me sledece:
U pesak stavio gomilu reznica od aronije, ribizle i sl, dosta smokve i m106. Drzao na toplom i vecina je olistala, vidim i pustila zile, a posebno smokva, jedino jabuka nista za sada. Da li je to normalno?
Da li m106 kada je odrezem da bi kalemio, isecem na 15, 20 cm, umocim u med, hormon i sl, pa u pesak ili odmah u zemlju?

Sent from my Lenovo S1a40 using Tapatalk
 
Jabuku valja odvojiti na jesen drzati u pesku i na prolece opet odrezat deo da bude svez rez i po mogucstvu hormon - ako nema zila dole naravno
 
Evo malo vinogradarki stavljenih pre nekoliko meseci u pesak:
ef736cf15bfc8360dbcb5d49cfb1dd26.jpg


Sent from my Nokia 7.1 using Tapatalk

 
Poslednja izmena od urednika:
U kakvom su sada stanju ove vinogradarske breskve ?
Izraslo je puno, imam preko 100 komada, ali nisu za kalemljenje sve, oko 40, 50 cm visine i par mm debljine. U secenim flasama od 2 l i balonima od 6 l, bilo je mozda i guzva pa su tanje, ali u gajbi za voce gde je bilo vise zemlje i prostora koren je odlican i imaju debljinu za kalemljenje. Presadio sam ih i na leto ce sigurno moci da se okuliraju, mada ko hoce mogu da se spreme za godinu dana.

Inace klijavost je odlicna, a dobre su i za presadjivanje na stalno mesto kome treba vinogradarka. Podelio sam dosta takodje.
 
Zna netko gdje se mogu naručiti manje količine vegetativni podloga...A2, Julien GF 655-2, Myro 29C, GF677...naša sam neke stranice al min količina cca 150€...meni treba 10ak komada različitih komada za malo experimenta...

Pozdrav!
 
Nazad
Vrh