Mislim da je to u brazde daleko, u drugoj vegetaciji koren ne može da bude širi od 30 do najviše 40cm u prečniku, a ti bi trebalo da pođubriš na oko 20cm od sadnice, možda nešto da pobegne i malo dalje, a brazde sigurno nisi mogao da pustis toliko blizu. Takođe nikakva vajda od djubrenja uz samo stablo, mada je generalno problem kako dati djubrivo u prvoj vegetaciji a da se ne omase zile i da ne bude na samom stablu. Moje misljenje je da kad se sade treba djubrivo ubaciti po malo 50-100g u same rupe ili ako ne onda u rano proleće ništa, jer je za NPK sem YARE kasno u prolece. U tom slucaju dati KAN ali tek kad krene vegetacija, jer biljka ima dovoljno snage i bez tog djubriva da krene, a onda joj treba dati vetar u leđa da malo bolje izgura, znači kan u aprilu ali ljudi po 100 g u prvoj vegetaciji i maksimalno 150-200 u drugoj vegetaciji, ne preterivati. Takođe sam mišljenja da treba u prvoj vegetaciji više ići sa folijarnom prihranom a manje sa granulisanim đubrivima. Rastopite UREU 5kg na 1000 litara vode, i oprskajte folijarno, garantujem da će biti isti učinak kao 50g na svakom stablu. Tako raditi na 15-20 dana, malo Ureu malo vuxal malo neka druga prihrana i izgura se prva vegetacija, tj. sa tim stati u junu ili julu, jer više i ne treba, ona dotle sta je uradila uradila je. Inače 3x16 djubre nije za voće, tj. zakišeljava zemljiste tj. skida ph za 1 pri jednom tretiranju u nekom vremenskom periodu, tako da je puno bolje 8/16/24 ili bilo koja slična formulacija a KAN naknadno dodati u proleće, jer je ovaj odnos odozgo za NPK ispravan i treba u jesen dati najviše kalijuma, pa za 1/3 manje fosfora, i još manje azota, a onda azot nadomestiti na proleće, poželjno u 2 navrata jer mu delovanje traje kratko i voditi računa da se KAN usvaja tek nakon 15 dana, u odnosu na vreme bacanja, pa preračunati kad vam je najpotrebniji.