teško će pasti u zaborav, kod nas se i dalje prodaju sadnice jer većina ljudi ne računa na kajsiju kao proizvod za otkup već za rakiju, jednim delom se narod navadio na ružu zbog dobre otkupne cene koja krene sa preko 80 dinara a ne padne ispod 65 dok je domaća 25 do 35 i uzimaju rinfuzno, ne podnosi transport pa rusima nije interesantna...gledao si onaj moj video na youtube "domaca kajsija zaklopcanka"?
Cveta otprilike kad i kečkemetska ruža i m39, možda dan dva gore dole, a za branje stiže dosta posle m39 a otprilike kad i ruža, kraj juna avgust...ne znam kako ali nju kasni mraz prilično manje obrsti, ruža mi je ove godine podbacila kao i m39, praktično ništa, dok je domaća na punorodnim stablima dala i do 50 kila što joj je neki optimum. Kao što rekoh na videu, imam grančice sa dobrog stabla da darujem, ja ću kalemiti sledeće proleće na džanariku, 15 novembra sam posadio 300 koštica a trebaće mi 100 do 150 pa možda budem imao i sadnice, direkt na džanariku, kalemljene u visini krošnje.