Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Koja je osnovna funkcija posrednika? Jedan vocar, amater, mi rece da kajsija kalemljena na belosljivu je manje kvalitetna (kao vodena je) nego npr na crvenjacu, ustvari on se kune u crvenjacu, ali malo sta zna o apopleksiji. Pretpostavljam da posredniku nije funkcija da da na kvalitetu samog ploda jer ovde sam procitao i da je kao posrednik opet najbolja opcija belosljiva. Sta bi se dobilo ako bi se recimo na belosljivu samo uradilo visoko kalemljenje, tj da li bi se i tako umanjila sansa za pojavu apopleksije?Vec je izdefinisano sta je najbolja moguca, iako ne idealna, kombinacija. To je ili belosljiva kao podloga, ili dzenarika, pa na nju posrednik, a na posrednika kajsija.
I za posrednika je najbolja belosljiva, ali posto kalemari kaleme na ono sto im je ostalo neprodato prosle godine, onda oni ubedjuju da je najbolje to na sta su oni kalemili, a to je najcesce stenlej kao posrednik.
Pretpostavljam da ima nešto u posredniku (moguće da je zbog bujnosti što kaže oktopod)
Jel bi ti bilo tesko da nacrtas sadnu u trougao ili jos bolje neki link gde je to pojasnjeno, hvala?Zavisi od sorte koju sadiš, jer nisu sve iste bujnosti. Al najčešće je to 4x5m. Cik-cak ti je sadnja u trougao.
. .
. .
. .
. .
Eo, nadam se da sam ti objasnio. Kad uđeš u voćnjak, imaš 3 pravca redova, a zapravo, samo je jedan. To se radi radi bolje iskorištavanja prostora u samom voćnjaku!
Ако садиш тако онда ће удаљеност према најближим воћкама сусједнога реда бити 4,717 метара.Hvala! Posto planiram da sadim kajsije na 5x4 znaci da prvi re ide normalno a u odnosu na njega sledeci ne ide paralelno nego na pola ili ti 2,5 metara u odnosu na prvi?