Hvala brate, i ti takođe
vidiš koja me sreća obuzela, taj dan je padala kiša i jako blato, ali ja sam rešio, bio sam jedini u selu koji je taj dan sišao sa asfalta u njivu
greota mi što ostade 12 rupa nepopunjeno, a došao prodavac sa sadnicama koje mi trebaju u komšiluk, ali stvarno nisam imao snage da još jedan dan idem u njivu, stiglo me sve, tačno bih se razboleo...ako veže dva tri lepa dana u decembru, januaru, možda kupim sadnice i završim ta 3 reda po 23 komada a sledeće jeseni još 3 reda i ta njiva je popunjena
imam magrive, kalemio sam pupoljkom u avgustu ali ne deluje mi dobro pa ću na proleće grančicom šta ne krene pupoljak, imam nekih 120 magriva a treba mi 70ak sadnica ne računajući ovih 12 što mi sad fali
Inače, sadio sam ovako, zbog oprašivanja, a njiva do mene su isto trešnje, red do mene je "Canetova" tj "Murzikova", to je valjda ta koju u Ritopeku zovu "crvena", to je neka vrsta šarene koja bude crvena a ne klasično šarena i plod nije loptast nego ima mali špic ko paprika, ona je odličan oprašivač.
B - burlat
G - germezdorfska odnosno herc
H - hedelfinger (imao sam jednu slučajno)
x - prazna rupa
X X X
X X X
X X X
B X X
G G G
B B B
B B B
B B B
B B H
G G G
B B B
B B B
B B B
B B B
G G G
B B B
B B B
B B B
B B B
G G G
B B B
B B B
B B X
Znači 4 kolone burlat pa jedna herc. Na početku 3 kolone. Tako ću i nova 3 reda u nastavku, al možda umesto herca ubacim Canetovu ili nešto treće. Ovu donju desno sam namerno ostavio praznu, tu i gore levo u ćošak ću belicu, radi oprašivanja.