savato
Član
Koliki promer rupe treba da ima setvena ploca za kukuruz od 22 rupe,mislim koji se najbolje pokazao?!Moja je 4.5 mm ,original iz Majevice poslali sa masinom
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mislim da su kod mene 5 ili 5,5mm na leru durzi zrno bez ikakvih problema,te orginal od 4,5mm nisu htele da drze kada je krupno seme"agris seme"Koliki promer rupe treba da ima setvena ploca za kukuruz od 22 rupe,mislim koji se najbolje pokazao?!Moja je 4.5 mm ,original iz Majevice poslali sa masinom
Videćeš u radu ali sve ti zavisi od kalibracije semena postoje ploče i sa 5,0mm i 5,5mm meni su takođe dali kao i tebi sa 4,5 mm uz Laru predpostavljam da su vodili računa da dobro drži zrno na ploči sa tim prečnikom ja sam ugradio senzore pa ću tako lakše i da ustanovim dali sve paše.Koliki promer rupe treba da ima setvena ploca za kukuruz od 22 rupe,mislim koji se najbolje pokazao?!Moja je 4.5 mm ,original iz Majevice poslali sa masinom
Ne drzi ako je krupno seme pogotovo domace sorte kukuruza pa na uvratinama moraz drzati pola gasa kada okrecesVidećeš u radu ali sve ti zavisi od kalibracije semena postoje ploče i sa 5,0mm i 5,5mm meni su takođe dali kao i tebi sa 4,5 mm uz Laru predpostavljam da su vodili računa da dobro drži zrno na ploči sa tim prečnikom ja sam ugradio senzore pa ću tako lakše i da ustanovim dali sve paše.
Clan Oldtimer je ima duze od nas,njemu su kasnili sa isporukom kaze pa je uzeo od 4mm nove,i nije do sad imao problema,tako da verujem da ce biti O.K A za suncokret od 18 rupa,opcija je 2,5 mm To cu kupiti na vasaru!Videćeš u radu ali sve ti zavisi od kalibracije semena postoje ploče i sa 5,0mm i 5,5mm meni su takođe dali kao i tebi sa 4,5 mm uz Laru predpostavljam da su vodili računa da dobro drži zrno na ploči sa tim prečnikom ja sam ugradio senzore pa ću tako lakše i da ustanovim dali sve paše.
Imacu ja za koji dan,treba da odem po delove za moju.da nema neko slucajno broj tel. od coveka koji prodaje delove u novom sadu(na klisi) za nodet sejalice?ako se ne varam firma mu se zove ekopan
Znaci kad je skroz sastavim i osposobim onda odem na neku livadu i pustim baterije cisto da pre setve iskontrolisem da li mi se poklapa tabela sa stvarim razmakom.
za koju sejalicu?Ploce kukuruza nebi trebalo drzati kao univerzalnu i setvu obavljati sa samo jednim promerom rupa, kod mene su u pitanju 2 promera od 4,5mm-18rupa i 5,5mm-22, tako pokriva svu kalibraciju i veci dijapazon sklopova biljaka po ha.