Pneumatske sejalice za kukuruz

ja sam mislio da je nosi 539, ali ako je toliko teska bice muke. . .nasao sam za 1300e 1996 god

ma ovi moji seljaci ovde jos uvek stavljaju djubrivo u sejalicu, zato moram da imam i depozitore, posle niko nece hteti da mu sejem :osmeh: nabacicu mu neki tegic

Mi imamo dvorednu IMT pnematsku sejalicu. Nosi je IMT-542 bez problema. Kačili smo je i za 539 i tu već ima problema kod okretanja, tako da nema šanse da nosi četvorednu.

pokusacu sa nekim tegovima, mada gledao sam par snimaka na kojima je nosi 539, ali po ravnom. . .ma iskombinovace se vec nesto

539 nosi i radi sa Nodet 4 reda , ali pumpa samo lupa. A zamisli kad se stavi jos 100kg vestaka. Ima da mu pukne poklopac na hidrauliku.

Dragane ovde samo ti lupas.
Nosi ferguson i 6 rednu bez problema,nabaci mu se koji teg napred i teraj,najslabija tacka mu je motor u toj kombinaciji,a ako ima Fiatov motor sa klipovima 101mm onda ide solidno.

Фергусон и 6 редова још нисам видео и неверујем да му је лако а мотор му је најјача тачка.

Ferguson moze da nosi nodetku 6 redi, ali skupljenih na 50cm, i naravno sa tegovima napred. Ne (verujem da) moze da radi sa 6-rednom sejalicom na 70 cm.

Zato sto sam vise puta vidjao tu kombinaciju (na 50cm + tegovi), a nikada na 70 cm. I iz razgovora sa drugim ljudima (iz zadruga) se videlo da ne moze. Ja sejem 4-rednom (na 70 )pa hidraulik samo stekce.

Nije samo zbog tezine same grede, vec bi rekao da poluga(tj sirina sejalice i udaljenost od tacaka podizanja) cini sejalicu tezom i stoga se moze desiti da propinje traktor.Hvala za snimak.
Ali ipak nikada ne bi zakacio takvu 6-rednu za fergusona. I sa 4-rednom i punim kosevima traktor dobija servo.

Covjek koji meni usluzno sije kukuruz ima IMT sijacicu 634 454 o kojoj je ovdje pisano,sijacicu nosi traktor IMT 539 stim sto je naprijed stavio 4 tega po 25 kg jer i kod nas dosta ljudi sipa djubrivo u sijacicu,i sa tim tegovima i kada je sijacica puna djubriva traktor se ne propinje i moze da je nosi.

North ARMI. Mozemo mi njemu svasta da stavimo i on ce da nosi , samo ne znam dokle. Moje iskustvo , a ja sam moju isplatio na usluzno sejanje za sezonuipo. Je to da 539 se igra sa njom , ali mu hidraulik lupa. O ovom potanju bolje neka se javi neko ko je strucan , da svi mi ne nagadjamo , da li moze ili ne moze.

Фергусон и 6 редова још нисам видео и неверујем да му је лако а мотор му је најјача тачка.
Bas lepo niste ni videli a znate sta valja,a sta ne valja.
Vec smo o tome pisali ovde na forumu pa se vratite i procitajte ako ne verujete samo nemojte tvrditi nesto sto niste ni videli,a ne probali !!

Nazad
Vrh