Pneumatske sejalice za kukuruz

Ako bi hteo da podelis to znanje o stelovanju sa nama .
Pneumatska sejalica sa depozitorima je previse za IMT 539 , i bez depozitora ako je max podignes pumpa kucka

Neznam razlike izmedu 539 i 542 u dužini i hidraulike...
Ali 542 od mojeg tetka bez problema nosi pneumatsku 6 redi kada soju sije.
A koliko ja znam, kada se soja sije onda se u kutijama za sjeme puni do gore jer ide puno sjemena. I koristi dva utega sveskupa 50 kg...

Nikakva nauka stelovanje...Uradim kako je napisano u uputstvu, i to je to...nema kuckanja.
Mozda je kod vas brdski kraj, pa je u tome problem.Ali imt 539 + nodet/olt je posejao Vojvodinu celu do sad 30 puta, i nisam nikad cuo da je nekom stradao hidraulik zbog toga

JA nosim sa 539 6-torednu OLT sejalicu na 50 cm a nosio bi i na 70 nego nemam duzinu grede.Ali meni je pukla poluga od hidraulike kada sam nosio 4 reda,mislim da je zamor materijala.Hoce pumpa da kucka kada ceo dan seje i razbije ulje.

JA nosim sa 539 6-torednu OLT sejalicu na 50 cm a nosio bi i na 70 nego nemam duzinu grede.Ali meni je pukla poluga od hidraulike kada sam nosio 4 reda,mislim da je zamor materijala.Hoce pumpa da kucka kada ceo dan seje i razbije ulje.
Da ,da na 70 bi 6-rednu nosio sigurno,daj nemojte pisati da se ljudi smeju znamo kako ferguson nosi i 6-to rednu,jos da je rekao da moze i Maju 6-rednu na 70cm da nosi ,prodali bi nase traktore i odmah kupili par fergusona tj.imt 539

Poslednja izmena:
kupis nove prednje gume,posejes sve sto imas,i na kraju setve i dalje stoje papirne nalepnice na gumama...e tako to izgleda otprilike.

Izvinjavam se,nisam napisao da napred stavim 3 tera on 25kg.Probao sam sa 2 ali ga je dizao.Svojim ocima sam video u Golubincim fergusona kako nosi 6-orednu na 70cm.Kada moze on mogao bi i ja,zasto da ne?

Nosi 539 sejalicu IMT bez problema samo bez depozitora za vestak.Gde mogu da porucim ploce za suncokret da mi naprave po uzorku,sejalica nije nodet ni olt ni imt?

bukur ti stvarno si me nasmejao. Napisao si sve marke , a nikako da napises koje je marke tvoja sejalica.

@mindjusar
mozda ipak postoji sicam Sejalica
254vlaq.jpg

Grešite gosopodine mindjušar, postoje precizne pneumatske sejalice SECAM, a ne samo gruberi, i ima setvene ploče slične nodet gougies sejalicama.

Podatke možete pronaći i u katalogu Kvernelanda, pa service and parts pa RAU ...... :osmeh:

Jel tebe nekad uhvatila kisa u ataru sa sejalicom po zemljanim putevima , ili provala oblaka u njivi

Nazad
Vrh