Tonchi
Član
Po meni netreba ići preduboko to. Trebalo bi biti naštelano tek toliko da makne koju busu ili neravninu od pripreme da poravna.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Koje je resenje? Meni se to desilo ove godine na uvrati gde je vise gazeno u pripremi, i to verovatno zbog suse posle setve. Duz njive nema jer oni V tockici nabace zemlju iznad brazde.@dukej Zato sto je zid brazdice sa obe strane sabijen,to sto disk otvara,tocak za stelovanje dubine sabije odma jer je pored diska i onda ako je zemlja teza,vlaznija,oni tockovi V nazad ne mogu zatvoriti brazdicu.Za to ima jednostavno resenje,ali to bi trebali znati vlasnici diskosnih sejalica nema potrebe pricati o tome.Najvise mi smesno kad neko proda diskosnu zbog toga pa se vrati na magaraca zvani raonik,prosto neverovatno kakvih sve ljudi ima ....
Ма ти га баш претерујеш, јбг знам да ти не ваља али опет са њом радиш. Сви би ми волели дискосне али радимо са оним што имамо. Ја сам са Бекерице прешао на Нодетку и веруј ми за мене тренутно боља не постоји. Раоник смо наварили жицу од сунце грабљи наоштрили опет тврди вар нанели и ево сеје и усева не као дискосне али сеје. Мене је тренутно Маја 4 реда са дисковима жеља па ако изорем, неки ћуп, или, добијем 7,на лото можда је приуштим. До тада Нодет има да сеје и сеје.A trebali bi sta ?,da hvalimo raonik na sva usta ?.
Како усева та са дисковима?Možda može da se naleti na jeftinu Nodet Platner 2,po kojoj je rađena Maja sa diskovima.Samo treba tražiti.Imao sam običnu Nodetku i nisam ni pomišljao da je menjam ali sam nešto čitao oglase i naletim na Nodet sa diskovima za 2300 evra.Odmah sam zvao i rekao da je ostavi i da dolazim po nju.Otišao sam po nju i skinuli smo još 100evra,taman za prevoz.I tako sam nenadano zamenio sejalicu.Ubrzo posle toga sam prodao moju običnu Nodetku za 2000 evra.Za tako malu doplatu definitivno mi se isplatilo što sam promenio sejalicu.Ispada da samo treba tražiti i uvek će naleteti nešto.
A tek da vid kad ga onaj nepotrebni točkić nabije,hoće vrana kljun da slomi al ga ne izvadi.Boga mi mene nešto baš sve više i više vuče ka kupovini diskosne sejalice.Presejavao sam neke parcele ove sezone zbog lošeg semena, na nekim lokalitetima zemlja prepljeskana i sabijena od kiše.Nisam išao drljačom niti setvospremačem zbog blata već od gore po istom tragu i na nekim delovima je bilo tvrdo toliko da su baterije Majevice odskakale od gore, tu je usevanje mogu slobodno da kažem nula, disko bi tu usejala tip top.
Još jedno zapažanje što se tiče vrana i fazana.Mnogo manje vade biljke tamo gde je sejano diskosnom, seme je odlično usejano u tvrdu posteljicu, nema ništa da ide od gore, pogotovo na uvratinama gde je zna se kao beton.