Pneumatske sejalice za kukuruz

Nisu nigde pukle. Ali ima na dva komada da oće da spadne sa plastičnog obruča prema unutra. Ne smeta mu ništa samo ne stoji rub gume na "felni"...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Kad se pise vec o gumenim tockovima,jel po vama gumeni tocak ,puna guma kao na sejalicama,se bolje cisti od blata ako npr je malo vlaznije pa lepi u njivi ,ili je bolji metalni tocak ,kao sto ima nodet sejalica i slicne ?.

Kod mene ne može na cansa da se steluje ugao nagaznih točkova može samo opruga da se pojačava , tako da po vlažnom ne zatvara dobro kanal koji pravi disk i ne bude dobro nicanje. Tako da izbegavam da sejem po vlažnom .opekao sam se dva puta tako.

Tako sam ja kad sam doterao kući sejalicu, ono mala kapija. Ne može da prodje. Došao majstor sa velikom brusilicom, primakli crtala skroz do baterija i višak odsekli. Posle 2 meseca porušili kapiju i napravili od 6m...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Skoro pa isti slucaj prosle godine!
Prvo napravljena jedna klizna kapija od 6 m izmedju dvorista da bi jesenas istovarao sejalicu u dvoriste a da pritom na ulici porusili dva stuba i odradili druga dva i nova kapija sirine 5.5 m.
Inace ne bi mogao izaci na ulici sa sejalicom koja je sa gredom od 4 m.
Sto je najgore sad mi dodje kraj mosta na ulici po sred kapije pa sledi i komplet betoniranje i premestanje mosta po sredini kapije!
U p… m… i betona i i gvozdjarija!
Nikad kraja!
9bba5ce3a8926af193f3923bb1f0c7b3.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da li se ovi kratki ulagači od Nodet-a PN2, koji su pretpostavljam namenjeni za šećernu repu, mogu koristiti za setvu kukuruza? Šta može da bude problem?

Ulaga-i-Nodet-PN2.png

Uf kolega pa ti te puškice nisi skidao godinama pa su zapekle, one inače idu rukom dole pošto imaju veliku toleranciju, probaj prvo sa većom šravcigerom kad skineš onaj elastični osigurač i zavuci ga ukoso u kanal gde uskače pa probaj da okrećeš po osovini napred nazad uz pomoć ve-dea.Sa radapcigerom postoji mogućnost da ih deformišeš pošto je to običan lim, biće patnje.

Sale moram priznati da nikada nisam skidao.
Izašla je jedna, pa se nadam polako da će i ostale sići. To nikada nismo ni radili na sejalici Livac, a mislim da ona to nije ni imala.

Nazad
Vrh