Pneumatske sejalice za kukuruz

Pa moglo bi za svaki red da postoji prekidač, ne mora na kontrolu...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Dobio sam neko sitno i špicasto seme kukuruza (6,5 kg/25000 zrna), a imam samo ploče sa rupama 5,5mm. Pretpostavljam da moram naručiti nove sa manjim rupama, pa koju bi veličinu rupa predložili?

Zašto bih? Ja sve sejem sa 5,5mm, samo se dobro podese skidači i nema problema. Mada kod mene se pomeranjem skidača, podešava i vakuum u + ili -.
E sad, kod tebe je verovatno nodet/olt u pitanju, pa možeš malo gas smanjiti, i eto manji vakuum.

4.5mm koristim ja za kukuruz na nodet,bez problema.Imam 5.5mm njene ploce ,jos ih nisam koristio.Uska creva.

Poslednja izmena:
Ja prosle nedelje uzeo 5,5 ploce za kurkuruz kad sam danas otvorio kws hypolito zrno ko kokicar... 😀 Videcu kako ide. Ako ne moracu da stavim ploce od suncokreta.
Uska creva sejalica.

I ja sejem kukuruz na 4,5mm, ide bez problema, neko mi je predlozio da stavim 5,5mm ali nikakav problem ne vidim da bi ih menjao.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Danas bolje da sam kući ostao nego što sam otišao da sejem, nekoliko problema mi se javilo na sejalici.
Kolege primetio sam da hoće da mi zalepi zrno za mešač i da ga ponese gore( pretpostavljam da to zrno poseje na kraju) , e sad mislim da je to do Pionirovog semena koji ima neki lepak na sebi, a bilo je vlažnije posle moje dorade, ispratio sam kako se ploča okreće i primetio sam da na jednoj bateriji hoće da cima secka ploča ...
U njivi raspored od 18 cm do 27 cm, i ide mi više semena nego inače rekao bih ...
Agrija sejalica posejala do sad možda 400 kj, ploče 22 rupe 5.5 mm

Na nodetki sam imao 5,5 i 4,5-22 za kukuruz, za suncokret 3mm
Za novu sejalicu narucio 5-26 i 2,5-26 Mnogo bolja kombinacija za stelovanje skidaca u svim varijacijama kalibra.
Recimo kod kukuruza 6kg vreca i 9kg samo jedan broj pomerim na skidacu i radi savrseno sa 5mm promerom.

@north kako si zadovoljan sa novom majom, kako ruja nosi ,i koje su decije bolesti ?

Nisam u toku, North je l' to ganc nova Maja? Pitam zato što jedan kolega planira baš takvu da kupi za sledeću sezonu, pa me baš zanimaju utisci o kvalitetu izrade. Da mu prenesem jer nije forumaš...

Ganc nova.
Decije bolesti podotezati sarafe i lancanik na menjacu bio kriv, danas zvao servis po dogovoru poslali nov o njihovom trosku u garanciji. Turbi a lepo lepi na 540o kardana.
Ljulja ga, ali ne propinje, juce sam probao njiva do druma i ima razor uterao zadnje tockove i nije ga propela ali ljulja stalno u transportu.
Dukej ocekivano nije full zavrsna izrada ali ovaj sistem tockova mi prevagnuo, licno ne volim siroki nagazni. Lane je bila 10 500e sa PDVom, namerno sam birao za iste pare slabije markire. Turkinje 6r bez djubriva su lane bile bar 5000e skuplje.
Kontrola setve agroelektronika meri svasta ali nemam vremena da podesavam, koristim je samo kao kontrolu setve.
Pre polaska u njivu diskove podigao da su 1-1.5cm visi od raonika tako da ne cupa u vlaznom, problem je de mi bezi marker i kad ispravljam tu hoce da bude sareno kao sada iza desnog tocka.

Da javim, meni je izgleda uletelo neko baksuzno vrlo krupno seme kukuruza, ne mogu da nastelujem skidace kako treba ili nose dva zrna ili ima po neka prazna rupa, plus sto zna ponekad da baterija ostane bez semena, a ustvari ga ima, srecom imam kontrolu pa stanem i prodrmam malo bateriju da se seme spusti dole.
Pitanje za kolege, ako rupa ponese dva krupna zrna da li to može da napravi problem? naime kako sam naštelovao skidače da ide i poneka prazna rupa nemam više problema sa nepravilnim razmakom, a nalazio sam u zemlji kada poseje dva zrna da to drugo zrno bukvalno bude polomljeno ...

Nazad
Vrh