Rale 83
Prijatelj Foruma
Ej,te priče da plastični štiftovi i plastični zupčanici traju godinama zadržite za sebe jer su to notorne gluposti i neistine! Pa šta sad ovi ljudi kod mene koji imaju OLT-ove mašine su budale zato što neće ni da krenu sejati bez tih delova u rezervi.I zašto je nešto vrlina ako je bespotrebno,taj plastični štift da je toliko potreban imale bih ga sve mašine,evo npr. moja majevica nema taj štift i evo već 4 god.nije bilo ni potrebe za njim! a koliko si ih ti promenio u zadnje 4 god.?A ako se nešto zaglavi i zaustavi setveni aparat,na majevici imaš spojnicu koja je 150 puta jednostavnija i bolja nego zvono na OLT-u i ona će da čegrta i da ti javi kvar,i nema nikakvog pucanja lomljenja i menjanja delova.I još jedna veoma važna stvar,NIKO ali baš niko koga ja poznajem nije prodao MAJU i kupio OLT a dosta njih znam koji su prodali OLT i kupili MAJU ili to kane da urade.Ponavljam;NODET-OLT je ODLIČNA mašina al nevidim razlog da neka rešenja od pre 50 god.koja su čist promašaj neko naziva VRLINA.
1 nama/srbima (ljudi koji zive na podrucju drzave srbije) nemozes izbiti iz glave MOJE JE NAJ BOLjE
2 od kad sejem promenio sam 2 plasticna stifta
3 od kad imam sejalicu promenio sam 1 lezajeve/biksne tockova i obradio na 1 specijalu , i 4 puta menjao sve ulagace/raonike lezajeve na turbini i kais turbine i busene osovine kroz koje prolaze nosaci federa sa gore postavljene slike
4 sledece godine se spremam za ozbiljniji remont , propade mi sejalica stojeci