Pneumatske sejalice za kukuruz

I ja sam cesto razmisljao o tom odnosu. Kod mene je taj odnos 1 moj-2 zakupa...Mislim da sam u selu od ratara u najboljoj situaciji. Imamo jednog mladog ,,lava" koji je u odnosu 1-9 ali se on bavi i povrtarstvom,nije mu lako i ne vidi se nikakav napredak kod njega...doduse i mi ostali se ljuljamo levo-desno!

Voleo bih da sam predhodne dve godine (2022-23) bio bar na nuli ali je bio minus i to dobar, znaš kako je divan osećaj kad zaradu od usluga daš za arendu sve zbog nade da će biti bolje sledeće godine i to tako dve godine uzastopce a nisam povećavao količinu zemlje i tad sam rešio da se treći put neću zajebati makar otkazao svu arendu samo moju zaradu od usluga više nikom nedam bez veze, mada nisu te dve godine bile najteže već 2017-a e tad je bilo strašno, sa 100% finansirane proizvodnje (keš) spao na zaduženja za repromaterijal i nikad manje nisam uložio u proizvodnju a nikad više zaradio zahvaljujući rodnoj godini 2018-oj (sreća) i ponovo vaskrso i od tad nadvlačenje, usluge čuvam ko oči u glavi i one su mi prioritet a arenda kako bude, uglavnom radim sa starim arendašima dugogodišnjim i poštujem obe opcije, mogao sam da radim daleko više ali sumnjam da bi sad kucko ovde.Slažem se da je bilo i lepe zarade na arendi ali niko mi neće platiti neprespavane noći i sindrom angine pektoris (od 30-e na beta blokatoru) i ispravljenu kifozu (ispravljen kičmeni stub) i povećan lipidni status.

Da se vratimo malo na temu pitao bih bas za misljenje od turskih sejalica sta bi bila naj bolja opcija? Ima ih dosta na trzistu i dosta su slicne po izgledu a interesuje me po kvalitetu u radu.

И мој глас за Оздокена имам је 5 година и само проблем са цревима испуцала после друге године.

Nazad
Vrh