Pneumatske sejalice za kukuruz

Hoćeš da kupiš?Ima više komada u rinfuzi.Taman Lego za poklon od Deda Mraza, da sklapaš preko zime.

Pa da, imao je 30k da je plati a sad je prodaje jer je propao!😄
Ti sale uglavnom se vrtis oko takvih prica!
Pa posle tri uzastopne minus godine ti bi verovatno uzeo kredit (a nisi likvidan) da se vadiš iz bule ali no.Vrtio se ja ne vrtio takvo je stanje kod nas (a i još negde), pratim oglase, lepe mlade mašine se prodaju, nije sigurno zato što ne valjaju.

Nisam ni hteo reci da je nemoguc i takav razlog da se nalaze za prodaju, ali bas sam primetio da ti uglavnom ono naj crnije izvlacis iz takvih prica!
Jesi razmisljao u drugom pravcu?
Sta ako je prodaje jer zeli novu ili nesto mu nije po meri i zeli drugu?!

Vidim sad na oglasima da se prodaje Sola iz mog sela. Taj čovek što je prodaje je kupio novu Solu sa 7 redi i tu staru prodaje. Da ne valja Sola ne bi je on ponovo kupio sigurno. Čovek radi dosta zemlje i mogao je uzeti i nešto skuplje, to mu nije ograničavajući faktor bio sigurno.... Ja imam Solu od 2017. ili 2018. ne mogu sad da se setim kad smo je uzeli, uglavnom dobra je mašina. Od kvarova na njoj sam imao ležaj turbine, počeo da se čuje, i to je sve. Prosta i jednostavna mašina, kvalitetno urađena, i sposobna da useje i u veoma tvrdu zemlju. Dubinu setve postiže i održava bez ikakvih problema. Razmak u redu nije idealan, ima odstupanja, ali to je slučaj kod svih takvih tipova sejalica (to sam lično proveravao, išao po ataru i gledao gde je koja sejalica sejala i merio jer me je zanimalo kako je to kod drugih) izuzev Vaderstadta kad se vozi nekom normalnom brzinom.

Субвенције су чудо...нико више не кука за већом ценом наших производа него за већим субвенцијама,како би подизали цену закупа,плаћали рате кредита за нове машине(немам ништа против!)Лицемерно је то...Знам само једну ствар да џаба нема ништа ко мисли другачије тај је комплетна будала школована-нешколована како год будала.Задужиле се мрцине код ЕУ дали нам паре а ми ко телад браво живеоооо.

Nisam ni hteo reci da je nemoguc i takav razlog da se nalaze za prodaju, ali bas sam primetio da ti uglavnom ono naj crnije izvlacis iz takvih prica!
Jesi razmisljao u drugom pravcu?
Sta ako je prodaje jer zeli novu ili nesto mu nije po meri i zeli drugu?!
Ma ok je kad ljudi kupuju, menjaju i napreduju ali su sad došla neka druga vremena a ljudi i dalje misle kako će biti samo dobro i onda dolazi do svakakvih sranja a ja da sam gledao belo kao drugi sad se odavno nebi bavio ovim poslom mada i sad je klimavo ali plivam, dokle, dok mi nespadne roletna i presečem, nemam neki velik kapital da bih mogao da ga raspičkavam za dugove, dal ja gledam isuviše crno ili sam samo brutalno realan prosudite sami, radim 1 prema 5 odnos vlasništvo-arenda i uspeo sam da opstanem 2012,2017 i zadnje 3 godine koje su loše a zahvaljujući tom mom "crnjenju" (nemogu da lažem sebe) i uslugama, jednostavno treba nekad i ručnu povući a ne samo glavom kroz zid.
Moj moto je "uvek se spremam na najgore a biće kako će biti" ali no.

Ma ok je kad ljudi kupuju, menjaju i napreduju ali su sad došla neka druga vremena a ljudi i dalje misle kako će biti samo dobro i onda dolazi do svakakvih sranja a ja da sam gledao belo kao drugi sad se odavno nebi bavio ovim poslom mada i sad je klimavo ali plivam, dokle, dok mi nespadne roletna i presečem, nemam neki velik kapital da bih mogao da ga raspičkavam za dugove, dal ja gledam isuviše crno ili sam samo brutalno realan prosudite sami, radim 1 prema 5 odnos vlasništvo-arenda i uspeo sam da opstanem 2012,2017 i zadnje 3 godine koje su loše a zahvaljujući tom mom "crnjenju" (nemogu da lažem sebe) i uslugama, jednostavno treba nekad i ručnu povući a ne samo glavom kroz zid.
Moj moto je "uvek se spremam na najgore a biće kako će biti" ali no.
Kod tebe usluge ispeglaju bregove i dolje ali gde nema takvih ili sličnih zdravih para i zdravog razmišljanja rupa je sve veća. Nikad nisam razumeo otimače arendi. Mislim razumem ih ali mi nije baš jasno skroz..

Kod mene jedan u novembru skidao suncokret, ovih dana završava kukuruz, plug tek treba da zakači. Sa jednim radnikom radi oko 250 hektara i kad nahvata još nekog da pomogne, sve je to u sitnim parcelama i u 5+ sela, seje u junu a skida i u martu, sad je uspeo ranije zbog sušne jeseni ali je suncokret jedino njegov stojao u celom okrugu, žito skidao u avgustu. Kirije plaća među 2-3 najskuplje. Žali se da samo budale rade kao on a pored svega on kupuje zemlju i mehanizaciju, samo mi nije jasno kako i odakle.

Nazad
Vrh