Pneumatske sejalice za kukuruz

Kod mene se u radu spljošte te poprečne cevi. 😂
Očigledno moram spustiti obrtaje motora.Nego počela je da me zeza jedna baterija, non stop spada lanac, kako god ga namestio nakom nekoliko metara spadne, ništa se ne klima, sve stoji u centru i ne beži u stranu.Da li je neko imao takav problem?Da li treba zameniti sam lanac, ovome je treća sezona, ne deluje da je istegnut?!
A kad rukom okreces?
Mozda nesto blokira pa spadne lanac

A mozda je i los lanac pa se isteglio

Negde ima lufta. Sada je to sve našpanovano pa ne osećaš da ima lufta. Pokazaće se kada kreneš da rastavljaš.
Kod mene uvek ali uvek na zmaju kada krene neki lanac da spada neki ležaj je je negde gecrkt.
Skoro sam imao sličan slučaj na brenti za rezanje dasaka. Počela testera da vibrira i šeta, 100 puta sam zaustavljao mašinu proveravao dali ima lufta, cimao rukom, kucao čekićem, sve bilo ok tj nije bilo lufta. Da bi na kraju poskidao sve kajševe, olabavio remenice sa druge strane osovine i tek onda sam video da je ležaj crko na točku i tu je bilo lufta. Dakle, dokle god je osovina iole bila malo našpanovana nisam mogao naći šta ne valja. Verovatno sličan slučaj i kod tebe....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

To meni lici kao da se isteglio lanac i gubi korak, ali to bi video lako...
Mene zeza jedan senzor, nikako da provalim sta se desava.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

setva.jpeg

Kad već spominjete lanac, ovako izgleda setva kad fali pokoja rolnica na lancu, srećom pokvarilo im se nešto drugo na pneumatskoj pa više ne seju.

Meni se na jednoj bateriji na Maji desava da sva zrna baci na jednu gomilicu. Pratio sam okretanje ploce kamerom i iduci iza nje, ne deluje mi da zapinje pa da ih strese na jednom mestu. Lanci isto novi. Jedino mi pada na pamet je tarni prsten ali i oni su menjani. Masinu generalno remontovanu kupio u Metal padina. Ima neko ideju sta da gledam jos?

Послато са SM-A125F помоћу Тапатока

Prepunjava, to joj je mana.Treba da se namontiraju češljevi, mene su prošle godine tako zezale tri baterije.Kukuruz i suncokret sejala gusto k'o mišlinger, srce da ti stane.

Meni se na jednoj bateriji na Maji desava da sva zrna baci na jednu gomilicu. Pratio sam okretanje ploce kamerom i iduci iza nje, ne deluje mi da zapinje pa da ih strese na jednom mestu. Lanci isto novi. Jedino mi pada na pamet je tarni prsten ali i oni su menjani. Masinu generalno remontovanu kupio u Metal padina. Ima neko ideju sta da gledam jos?

Послато са SM-A125F помоћу Тапаток

Mi smo imali slican probem na Maji, do limica malih iznad raonika do aluminijmuskog kucista moguce da je problem. Ulazi zemlja i ne spadne zrno nego ga nosi pa ispadne grupno.
Sad kada menjamo ploce stavim dodatno kartona da zatvorim prolaz da ne upada zemlja i nismo imali vise problema.
Kolega Sale zna bolje o kojim limovima je rec. Mozda nije to ali nama radi posao :)

Prepunjava, to joj je mana.Treba da se namontiraju češljevi, mene su prošle godine tako zezale tri baterije.Kukuruz i suncokret sejala gusto k'o mišlinger, srce da ti stane.
Nije do prepunjavanja, opet ne radi kacenje slika na tapatalk. Ostane prazno jedan deo pa onda tri cetiri zrna na gomilici. Desava se samo na jednoj bateriji. A i koristim cesljeve u setvi suncokreta. Montirao kamericu endoskopsku i pratio u radu spolja deluje sve ok. Morao bi pokusati da je zavucem dublje u setveni aparat da vidim sta se desava u donjoj zoni.

Ne koristim cesljeve na maji,primetio sam da pri vecoj brzini hoce da prepunjava,soju i kuk sejem 7-7.5km/h a suncukret vozim sporije 6.5 km/h i bude dobro,ove sezone sam primetio da mi jedna baterija bas ne seje kao ostalih 5,kao da negde cese u njoj,pred sezonu cu je pretresti malo,5 sezona nisam stavio kljuc na nju samo mazi i vozi,dosta je zahvalna za odrzavanjee..

Nije do prepunjavanja, opet ne radi kacenje slika na tapatalk. Ostane prazno jedan deo pa onda tri cetiri zrna na gomilici. Desava se samo na jednoj bateriji. A i koristim cesljeve u setvi suncokreta. Montirao kamericu endoskopsku i pratio u radu spolja deluje sve ok. Morao bi pokusati da je zavucem dublje u setveni aparat da vidim sta se desava u donjoj zoni.

Da li ti ploča nije istegljena u sredini pa kad je pritiskaš u sredinu radi klik-klak, vidi i usmerivač semena dole da nije pojeden.?

Da li ti ploča nije istegljena u sredini pa kad je pritiskaš u sredinu radi klik-klak, vidi i usmerivač semena dole da nije pojeden.?
Ploce nove stavljene, posejale mozda 100kj do sad. Ne razumem sto bi usmerivac bio problem u ovom slucaju ako je potrosen, mozes da pojasnis molim te.

Dali neko možda ima na prodaju bateriju od Majevice,raoni ulagač,prednji osloni točak,proširio bi postojeću mašinu,hvala unapred

Послато са S42 помоћу Тапатока

Usmerivač neće praviti taj problem ali će praviti problem sa rasporedom, nego oni mešači semena na ploči da nisu malo duži pa se savijaju ka nazad a samim tim se pomere malo u stranu i onda hoće ponegde da zapne neki u kanal gde prolazi i onda stresa seme, vidi da li ti i ona četvrtka što pogoni ploču nema lufta (crko ležaj).

Da li se nekom desavalo da prilikom setve suncokreta, ljuske i prljavstine zaglave izmedju skidaca i ploce i da nece ploca da hvata dobro seme i pravi falinke? To se nikad nije desavalo dok nisam stavio nove skidace pocelo da mi pravi problem, sto najgore kontrola ne prepozna...

Nazad
Vrh