Pneumatske sejalice za kukuruz

Da li se iz praske ko je vec radio remont tockova pojede i caura pa se mora menjati u tocku ili samo taj sivi deo sto nisam svukao?

Moja sakalak ima dve god, creva kao nova isto.
Izgleda da turici imaju malo problema sa plastikom......Sakalak sejalica stara godinu ipo dana...
370233489_855874652946063_8518373272252293179_n.jpg

385552346_684223457190719_5945846430557598504_n.jpg

Sent from my DCO-LX9 using Tapatalk

Da li se iz praske ko je vec radio remont tockova pojede i caura pa se mora menjati u tocku ili samo taj sivi deo sto nisam svukao?
Potopi te točkove u vodu pa sutradan probaj a u potisnom točku čaure ne postoje jedino ako su točkovi bili jako zajedeni pa su ih prestrugali pa ubacili čaure.To sa šeširom se zove puškica i ona je u standardnoj meri (ako se dobro sećam) 28mm a sad rade i sa 30 i 32mm tako da kad se rasklopi izmeriš koliko je puškica zajedena i koliko točak, ako je točak zajeden preko 29mm onda kod strugara i nek poravna na 30mm i onda nove puškice 30mm a ako je ispod 29mm onda puškice 28mm nove i to malo lufta neće smetati, obavezno one silikonske ili gumene zaptivke (prstenove) staviš sa obe strane da ne ulazi prašina, podmazuješ 1-3 druka svako jutro ili ako poseješ bar 20kj, gledaj da neizbija mast oko tih zaptivki, zato sam napisao 1-3 druka, nadam se da si shvatio.Imaš moj broj pa zovi.

Najbolje da se preradi na lezajeve, i miran si vecito. Kod mene je tako odradjeno, i zaboravio sam na zadnje tockove, podmazem pred sezonu i samo vozi.

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока

Merio sam danas na brzinu rupa na tocku je oko fi 30-31mm, onako ne svuceno sa osovine sam merio pa moze da mi varira mera. Ali definitivno ne mogu da ubacim lezaj 6003 bez dorade rupe na fi 35mm. Mozda sam pogresno razumeo da moze lezaj 6003 bez dorade da se ugradi u tocak.
To mi dodje dosta vise posla pa cu napraviti kako je kolega sale napisao.

Sejemo oko 55 jutara sa njom godisnje pa ce sluziti i ovaj sistem sa puskicom.

Ajde molim te objasni nam sta se tu radi da bi se prebacilo na lezajeve
Izbaci se ona osovina za puskice, i stavi druga koja je na krajevima obradjena i ima narezan navoj. U tockovima se stave lezajeve i onda kada vratis tocak maticom stegnes i to je to. E sad sve zavisi koliku su rupe na tanjirima takav lezaj stavljas. Mislim da su kod mene 3003 lezajevi.

Jel postoji neko resenje za Maju povodom plasticne cevi za vakum one velike poprecne ?
Losi su ovi plasticni izvodi za creva,stoje dosta klimavo pa bih pred sezonu nesto da uradim da ih popravi,a da ne bude estetska nakaza.

meni se cini kao da sam video na nekim majama da stavljaju onaj kruzni rzvodnik kao na oltovim sejalicama, i ja o tome razmisljan

Poslato sa MRD-LX1 pomoću Tapatoka

Kod mene se u radu spljošte te poprečne cevi. 😂
Očigledno moram spustiti obrtaje motora.Nego počela je da me zeza jedna baterija, non stop spada lanac, kako god ga namestio nakom nekoliko metara spadne, ništa se ne klima, sve stoji u centru i ne beži u stranu.Da li je neko imao takav problem?Da li treba zameniti sam lanac, ovome je treća sezona, ne deluje da je istegnut?!

Nazad
Vrh